Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Мамаївський ЦНАП інформує! Перший закордонний паспорт за допомогою застосунку «Дія» оформили в Лужанах

Дата: 20.09.2021 13:04
Кількість переглядів: 544

Нещодавно в ЦНАПі Мамаївської сільської ради, що знаходиться в селищі Лужани, дівчина Марина, мешканка села Валява скористалася можливістю оформлення закордонного паспорту за допомогою електронної версії паспорта громадянина України у вигдяді ІD-картки у мобільному застосунку «Дія». Дівчина успішно пройшла процедуру оформлення, використовуючи з документів лише телефон та квитанцію про оплату. Тож процедура оформлення минула швидко та легко. Така система дозволяє значно зекономити час та зручно оформляти документи, адже немає потреби носити з собою додаткові документи.

Нагадаємо, що оформлення закордонного паспорта на підставі цифрового аналогу ID-картки стало можливим після того, як Президент Володимир Зеленський підписав Закон України від 30 березня 2021 року № 1368-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», який прирівнює е-паспорти до паперових. Закон набрав чинності 23 серпня 2021 року.

Електронні версії ID-картки та закордонного біометричного паспорта вже доступні усім громадянам України у мобільному застосунку "Дія".

Україна - одна з перших у світі держав, де можливо користуватися е-паспортом без потреби пред'являти паперового чи пластикового аналогу. І перша в світі, що надає найбільш повний перелік життєвих ситуацій застосування цифрового паспорту.

  Більш детально за посиланням http://ombudsman.gov.ua/ua/all-news/pr/e-pasporti-prir%D1%96vnyali-do-paperovix-komu-dostupn%D1%96-tak%D1%96-pasporti/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь