Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Про стан захворюваності на COVID- 19 в громаді та роботу діяльності амбулаторій ТОВ «Мак-Медик» під час пандемії станом на 27.10.2021р.

Дата: 28.10.2021 09:07
Кількість переглядів: 259

Протягом 2021 року ТОВ «Мак-Медик» обслуговував всі населені пункти Мамаївської громади та смт. Неполоківці. У штаті працює 15 сімейних лікарів. З розрахунку на кількість населення, яку нараховує наша громада - це достатньо. Доводимо до відома жителів сіл Ревне, Бурдей, Біла та Стрілецький Кут, що у них на території відтепер працює 2 сімейні лікарі.

Амбулаторії загальної практики сімейної медицини ТОВ «Мак-Медик» працюють з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:15, субота з 9:00 до 14:00. Неділя - вихідний день.

Станом на 27.10.2021 року зафіксовано 381 підтверджених випадків захворюваності на COVID – 19 (39 з них діти та 9 - працівники освіти). З появою нового штаму короновірусної хвороби кількість хворих серед дітей зросла та молодого населення.

НАГОЛОШУЄМО, що особи та члени їх сімей, контактні особи, протягом 4,5,7 або навіть 14 днів після встановлення позитивного діагнозу, ПОВИННІ БУТИ НА САМОІЗОЛЯЦІЇ, дані особи мають право на лікарняний листок, до моменту  одужання пацієнта, або здачі ПЛР.  На жаль, склалася така ситуація, що до амбулаторії регулярно надходять скарги від місцевих жителів про те, що люди З ВСТАНОВЛЕНИМ ДІАГНОЗОМ  Сovid-19, безперешкодно перебувають у громадських місцях, відвідують магазини та інші заклади. Тож, просимо ваш свідомо та відповідально відноситись до свого здоров'я, зважати на оточуючих і не наражати на небезпеку інших. Лікарі не можуть здійснювати контроль окрім проінформування пацієнта про самоізоляцію, порушувати медичну таємницю свого пацієнта, тому просимо Вас бути відповідальними і чесними. Це вбереже всіх оточуючих від недуги і розповсюдження хвороби.

Мамаївська громада входить до червоної зони захворювання, згідно повідомлення Департаменту охорони здоровя, епідемілогічний поріг в громаді цього тижня зріс до 71 %.

Тож у звязку із ситуаціїю, яка склалася, на час пандемії створено 3 зони роботи амбулаторії:

1 - чиста зона;

2 - зона очікування пацієнтів, які знаходяться під підозрою;

3 - червона зона (маніпуляції, огляд хворих на COVID – 19, забір ПЛР - мазків понеділок, середа, пятниця з 9:00 до 11:00 год).

Працівники амбулаторії загальної практики сімейної медицини виділили так звані ЧИСТІ ДНІ:

Вівторок та четвер  - проводиться огляд дітей, здійснюються планові щеплення, обстеження людей, які мають серцево-судинні, онкологічні і інші хронічні захворювання.

Такий механізм роботи вже налагоджений та є ефективним. На жаль практика показала, що саме під час проходження планових оглядів  - у людей фіксували початок розвитку пневмонії. Закликаємо всіх зважати на свій стан та проходити планові перевірки, адже якщо розвивається прихована пневмонія, проявляються симптоми значно пізніше з ускладненнями та наслідками. А також не забуваємо про інші хвороби, які можна виявити під час планових перевірок, хвороб, що існували ще до пандемії.

На сьогоднішній день на території нашої громади працює програма «Пільгового рецепту». Навіть у період пандемії програма виконувалася та «пільговий рецепт» не був відмінений. Онкохворі отримують рецепт без обмеження, інші категорії громадян отримують рецепт, згідно наказу Мамаївської сільської ради. Працює система тристоронньої угоди -  лікар (здійснює огляд, якщо людина підпадає під категорію - виписує рецепт)_аптечний пунк (відпускає ліки)_сільська рада (здійснює оплату, згідно акту виконаних робіт). Все прозоро та в рамках чинного законодавства. Проте, просимо вас, дорогі пацієнти, щоб лишній раз не наражати себе на небезпеку (адже ця категорія населення є найбільш уразливою) попередньо телефонувати сімейному лікарю для запису, та приходити за рецептом в зазначений час, щоб не стояти в черзі з іншими пацієнтами!

Також звертаємось до вагітних жінок, адже даний вірус є нещадним і до них, маємо негативний досвід, тож просимо вас, бути уважними, обережними, відвідувати амбулаторії лише за попереднім записом та дотримуватись протиепідемічних рекомендацій!

Повертаючись до проблем пандемії, захворюваності на COVID -19 повідомляємо, що на території Мамаївської ОТГ здійснюється ВАКЦИНАЦІЯ. Вакцинація - захист, бар’єр від інфекційних хвороб. Кожен вакцинований своїм прикладом закликає всіх жителів краю вакцинуватися, аби запобігти поширенню корона вірусної інфекції та здобути колективний імунітет. Пункт щеплення знаходиться за адресою с. Мамаївці, вул. Кобилянська, 2Б - Амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Вакцинація проводиться щоденно з 9:00 до 17:00. Ми маємо уже досвід, на жаль захворюваності серед вакцинованих осіб, та на практиці бачимо, що хвороба у них проходить в легкій формі, як звичайна ГРВІ.

А також на усій території обслуговування буде створено ще 3 пункти вакцинації в Лужанах, Драчинцях та Неполоківцях. Вакцинація здійснюється у всіх амбулаторіях мобільною бригадою. До літніх людей, які не мають змоги прийти на пункт вакцинації та бажають вакцинуватися відбуваються виїзди мобільної бригади.

Тож просимо вас, шановні жителі нашої громади, не забувайте про правила безпеки! Ми щиро дякуємо кожному, хто відвідав пункт вакцинації та вакцинувався, дякуємо за співпрацю, за розуміння, за вашу відповідальність.

На даний час, аналізуючи ситуацію за весь період пандемії, зазначаємо, що кількість людей середнього, молодого віку та дітей, які інфікувалися порівняно з початком пандемії  - збільшилася.

Розраховуємо на вашу свідомість, закликаємо вас - НОСИТИ МАСКИ  - ОБОВ’ЯЗКОВО у громадських місцях та в закритих приміщеннях! Не займайтеся самолікуванням, звертайтеся до сімейного лікаря за кваліфікованою допомогою.

Будьте уважними до себе та своїх близьких, літніх людей. Дотримуйтесь протиепідемічних рекомендації, щоб убезпечити себе від зараження:

  • Ретельно і часто мийте руки з милом чи обробляйте їх антисептиком
  • Вітайтеся без рукостискань
  • Уникайте скупчення людей
  • Дотримуйтесь соціальної дистанції, а це не менше 1 метра!

 

ІНФОРМУЄМО! На час перебування сімейного лікаря у відпустці або на лікарняному призначається заміна, медсестри працюють у звичайному режимі.

 

 ПРОСИМО пацієнтів у разі зміни даних (прізвища, телефонного номера) ПОВІДОМЛЯТИ  сімейного лікаря для зміни інформації у деклараціях та надалі в електронних застосунках.

А також особлива увага, якщо у вас є бабуся чи дідусь, обов’язково перевірте наявність у них декларацій. Адже у разі будь якого випадку, наприклад: оформлення на госпіталізацію, створення рецепту, видача будь яких довідок сімейним лікарем не зможе бути реалізована без декларації, тільки Невідкладний стан.

 

Загальний стан по Вакцинації : Вакциновано у громаді – 20% населення!

Вакциновано медиків закладу -95%!

Вакциновано Освітян  - 90%

 

Телефон для довідок : 0502125749 Гаврилюк Леся

 

 

З повагою,

Директорка ТОВ «Мак-Медик» Леся Гаврилюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь