Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Про перерахунок пенсій

Дата: 01.12.2022 14:31
Кількість переглядів: 144

Про перерахунок пенсій

З 1 грудня 2022 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області проведено перерахунок пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їх сімей у зв’язку зі зміною показника середньої заробітної плати, який застосовується при обчисленні пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника виходячи з заробітку, одержаного за роботу в зоні відчуження. Перерахунок проведено 25 особам. Середній розмір підвищення склав 7478,67 грн.

З грудня проведено перерахунок пенсій у зв’язку з підвищенням на 66 грн. прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зріс з 2027 до 2093 грн.). Перерахунку підлягають всі складові пенсійної виплати, які залежать від прожиткового мінімуму. У зв’язку із зазначеним, з 1 грудня зросли розміри мінімальної та максимальної пенсії (становитимуть 2093 та 20930 грн. відповідно). Перерахунок проведено автоматично, без необхідності додаткового звернення пенсіонерів, за наявними в органі Пенсійного фонду даними про стаж, підвищення, факт роботи.

Також на виконання рішення Уряду від 15.09.2021 (постанова №963) з 01.12.2022 збільшено мінімальну пенсійну виплату для осіб, які не працюють та не досягли 70-річного віку. Зокрема, за наявності в них страхового стажу не менше 30 років у жінок та 35 років у чоловіків гарантований розмір пенсійної виплати складає 2500 грн. За наявності стажу меншої тривалості, розмір мінімальної пенсійної виплати обчислюється пропорційно до наявного стажу, виходячи з розміру 2500 грн. В області перераховано пенсії 36 тис. пенсіонерів, середній розмір підвищення склав 62,37 грн.  Для осіб, які на даний час значаться працюючими, зазначений мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюватиметься з дати звільнення з роботи/ припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу. Нагадуємо, що про факти працевлаштування, звільнення з роботи, початку чи припинення діяльності, пов’язаної  з отриманням доходу, необхідно своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду шляхом подання відповідної заяви.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь