Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Пенсійне забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Дата: 24.02.2021 19:50
Кількість переглядів: 310

У зв’язку з підвищенням з 01.01.2021 розміру мінімальної заробітної плати проведено перерахунок пенсій пенсіонерам, які виконували військовий обов’язок по ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, та визнані внаслідок цього особами з інвалідністю.

Постановою Кабінету Міністрів України №1210 від 23.11.2011 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено, що за бажанням військовослужбовців, зокрема військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби (військових зборів) і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року

Таким чином на виконання положень, зазначених вище, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області проведено відповідний перерахунок пенсій понад 100 пенсіонерам, які виконували військовий обов’язок по ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи, та визнані внаслідок цього особами з інвалідністю. Середній розмір такого підвищення склав понад 500 грн.

Проведено перерахунок пенсій працівникам льотно-випробному складу цивільної авіації

В березні поточного року працівники авіації і льотно-випробного складу цивільної авіації отримають перерахунок пенсії у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати працівників.

Зазначений перерахунок проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.08.2005 року № 713 «Про внесення змін до пункту 7 Порядку призначення і виплати пенсій за вислугу років працівникам льотно-випробного складу цивільної авіації».

В Чернівецькій області перерахунок пенсії проведено за матеріалами пенсійної справи без додаткового звернення пенсіонера 52 особам, які отримують пенсію за вислугу років з числа працівників авіації і льотно-випробного складу цивільної авіації. Середній розмір такого підвищення склав понад 248 грн.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь