Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Увага! Важлива інформація для пасічників Мамаївської громади!

Дата: 28.04.2021 15:01
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

Інформуємо власників пасік про затвердження нового порядку реєстрації пасік.

Повідомляємо, що набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», яким затверджено новий порядок видачі (реєстрації) ветеринарно-санітарних паспортів пасік.

Згідно  нового наказу  змінено порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та порядок її реєстрації, а саме:

  1. Видача паспорта здійснюється в день звернення бджоляра із заявою про видачу такого паспорта до територіального органу в письмовій або електронній формі;
  2. Пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органах місцевого самоврядування.
  3. Реєстрація пасіки здійснюється після видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки територіальним органом.
  4. Реєстрація пасіки проводиться за заявою про реєстрацію пасіки власника пасіки або уповноваженої ним особи в день звернення. До заяви додається засвідчена заявником копія паспорта пасіки.

Суб’єкти господарювання, а також фізичні особи, в яких наявні бджолині сім’ї: жителі сіл Новий Киселів, Лужани та Мамаївці здійснюють реєстрацію в Мамаївській сільській раді, за адресою - село Мамаївці, вул. Шевченка,56. Проводить реєстрацію заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - Бучацький Микола Володимирович. Реєстрація пасік в інших населених пунктах громади проводиться старостами за місцем проживання особи, яка займається бджільництвом. Тим в кого пасіки уже зареєстровані потрібно здійснити перереєстрацію для оновлення відомостей паспортів до 15 травня.

 Відповідно до вимог Закону України «Про бджільництво», державна реєстрація є обов’язковою для суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та розведенням бджіл, виробництвом і первинною переробкою продуктів бджільництва в частині дотримання вимог чинного законодавства у сфері бджільництва. Пасічники всіх форм власності повинні виконувати вимоги законодавства України з питань бджільництва.

 Недотримання даних вимог значно ускладнює або ж унеможливлює позитивне вирішення спірних питань, що можуть виникнути під час ведення господарської діяльності.

Наголошуємо -  якщо пасіки не зареєстровані, то юридично їх не існує, і у випадку отруєння бджіл, крадіжки, стихійного лиха та ін., довести розмір завданої шкоди неможливо. Також в разі нереєстрації пасік особи не можуть претендувати на виплату дотацій. Право на отримання дотацій мають власники зареєстрованих пасік від 10 до 300 бджолиних сімей. Розмір дотації - 200 гривень на одну бджолину сім’ю. Максимальний розмір дотації - 60 000 гривень. Документи треба подати до 1 жовтня 2021 року до органів місцевого самоврядування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь