Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Кіцманське управління Держпродспоживслужби інформує про дотримання обмежень при застосуванні пестицидів у межах та за межами населеного пункту

Дата: 19.05.2021 01:08
Кількість переглядів: 324

Фото без опису

У зв’язку із початком весняно-польових робіт аграрними фірмами та приватним сектором проводяться роботи по обробці угідь пестицидами. Тож нагадуємо про дотримання вимог чинного санітарного законодавства, зокрема дотримання зон санітарних розривів при здійсненні даних робіт, щоб уникнути порушень з  застосуванням заходів адміністративного впливу.

Згідно п.6.3.4. ДСП 8.8.1.2.001 - 98 зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням  - 300 м. А відповідно до п.6.11 ДСП 8.8.1.2.001 – 98 застосування пестицидів у містах і інших населених пунктах з метою захисту зелених насаджень допускається лише у випадках, коли лісогосподарські,біологічні, фізико-механічні і карантинні заходи не дають належного ефекту.

Фото без опису

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях  лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині  густонаселених житлових кварталів. Забороняється також обробка парків і зелених насаджень в населених пунктах і в радіусі 1000 м навколо них стійкими та високотоксичними пестицидами.

РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ: для обробки індивідуальних садів і городів в межах населеного пункту використовувати ранцевий оприскувач та застосовувати ті пестициди, які дозволені для роздрібного продажу населенню «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Застосовувати пестициди для захисту зелених насаджень дозволяється тільки з 22:00 до 7 години ранку. Також перед проведенням обробок об’єктів, розташованих в межі або поблизу населених пунктів, необхідно встановити попереджувальні знаки та оповістити людей про майбутні роботи і строки, протягом яких забороняється перебування людей в обробленій зоні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь