Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Всесвітній День вишиванки цього року відзначає 15-ту річницю

Дата: 20.05.2021 01:37
Кількість переглядів: 294

 

Фото без описуВже 15 років українці і предаставники української діаспори за кордоном підтримують прекрасну традицію в один день, а саме в третій день четверга, дружно вдягти вишиті сорочки. Адже вишиванка з давніх-давен вважається одним із символів українського народу, генетичним кодом нації!

Хто не знав, свято родом з Буковини. Така ідея виникла у 2006 році в студентки факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького націоанального університету ім. Ю. Федьковича Лесі Воронюк. Спочатку задум підхопили одногрупники, студенти і викладачі факультетк. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня,до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

День вишиванки - свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. В цей день кожен громадянин нашої держави, незалежно від віку, статусу, професії вдягнувши вишиванку  на роботу, навчання чи просто прогулянку показують, що мають власний національний код, своєрідну спільну ідентифікацію. Вишиванка сьогодні єднає українців в їх шані і любові до рідної держави, нагадує про важливість збереження українських цінностей. Крім того, у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів, що обов'язково вплине на того, хто вдягає вишиванку.

Ми дуже раді, що традиція святкування Дня вишиванки прижилась і вже багато років охочі підтримують цю ініціативу на всеукраїнському рівні та наша українська діаспора по всьому світу. Працівники Мамаївської сільської ради, закладів освіти, культури, учні та жителі нашої громади, всі в цей день красиві, святкові, усміхнені.

З національним святом нас, друзі, Днем вишиванки!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь