Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

До уваги жителів громади!

Дата: 31.05.2021 11:49
Кількість переглядів: 273

Фото без описуЗакликаємо утриматися від використання штучних квітів на кладовищах!
Останніми роками з’явилася, на жаль, погана традиція: замість живих квітів купувати і приносити на могили штучні пластикові.
Нагадуємо жителям громади про шкідливість використання штучних вінків та квітів на кладовищах, адже немає жодного безпечного методу їх утилізації. Екологи з’ясували, що під дією кліматичних факторів, в процесі розкладу пластик виділяє отруту в атмосферу. Старі пластикові квіти викидають на сміттєзвалище, де вони пролежують тривалий час. Спалення таких квітів забруднює повітря токсинами і тим ми дихаємо. Це пряма загроза здоров’ю, особливо такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань. Закопувати їх теж немає сенсу, бо вони не гниють.
Традиція штучних квітів немає глибокого коріння, раніше масово садили барвінок, безсмертник, заячу капусту, які покривали  могилу суцільним шаром. Не пожалкуйте часу, підберіть такі насадження, що будуть цвісти цілу весну та літо. Також гарним вшануванням будуть сухоцвіти, рослини у вазонах та живі квіти. У багатьох  європейських країнах штучні квіти заборонено приносити на кладовище. Дозволено тільки живі квіти і віночки з живих квітів.
Будьмо свідомими та відповідальними до себе, близьких та довкілля! Відмовтесь від штучних квітів, зберігайте світлу пам’ять про померлих піклуючись про майбутні покоління, обирайте живі квіти та рослини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь