Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Масштабне, феєричне та видовищне дійство провели у Мамаївській громаді: фестиваль «Коні мої, коні»

Дата: 05.07.2021 14:49
Кількість переглядів: 416

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

4 липня на фестиваль «Коні мої, коні», який розгорнувся на толоці під відкритим небом в селі Стрілецький Кут, зібралося більше тисячі глядачів, серед яких місцеві жителі та гості з різних куточків України.

По традиції урочисте відкриття розпочали з молитви, до всіх присутніх звернувся Священник Ярослав. На сцену з вітальним словом були запрошені шановні: голова Мамаївської сільської ради - Наталія Миколаївна Катрюк, Голова ГО «Буковинська громада» - Володимир Ілліч Дорош, староста Стрілецько-кутського округу - Олексій Дмитрович Тащук, засновник фестивалю, депутат Мамаївської сільської ради - Сергій Вікторович Тащук. Серед запрошених почесних гостей, що завітали на свято були заступник голови Чернівецької обласної ради - Михайло Вікторович Павлюк та заступник голови Чернівецької РДА - Олексій Денисович Добровольський.

Кінні замагання розпочалися красивим парадом благородних тварин. У змаганнях взяли участь 22 команди. Учасники з 4 областей (Чернівецької, Львівської, Хмельницької та Івано-Франківської) виборювали звання найкращих в трьох категоріях, на швидкість тягли важкі колоди поодинці та в парі. У результаті, перемогу здобули найсильніші та найспритніші коні. Призовий фонд складав 90 тисяч гривень. Переможців нагородили кубками, грамотами та грошовими призами: по 15 тис.грн. за перше місце, 10 тис. грн. - друге місце та 5 тис. грн. - третє місце.

Під час змагань на сцені відбувався концерт, за участі: естрадних виконавців (вокальний гурт «Бурдеяночка» с. Бурдей, вокальний гурт «Барвінок» с. Мамаївці,  Крістіна Ткачук с. Драчинці, джаз - фольк гурт «Барви», співочий дует Валентини Турченяк та Ярослава Українця, Олександр Костецький с. Драчинці, Марія Опеченик с. Біла, народний аматорський колектив народної пісні «Червона калина» смт. Лужани, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів - Олександра Кирстюк, Понич Микола «Вуйко Микола»); танцювальних колективів (народний аматорський ансамбль «Колос» с. Мамаївці,  зразковий аматорський колектив народного танцю «Драчинецький сувенір»); інструментальних ансамблів (народний аматорський оркестр народних інструментів, с. Глиниця); театру фолькльору «Родина» с. Ревна та театру гумористичних мініатюр «Ноу-Хау», «Торбина сміху», с. Драчинці.

На фестивалі кожен міг знайти собі розвагу по душі: придбати сувеніри на ярмарку, як згадку про свято; пригоститися шашликом, смачними напоями та скуштувати солодку вату; насолодитися концертом, видовищними кінними змаганнями, а наймолодших відвідувачів чекали батути та надувні гірки.

Ми пишаємося тим, що саме в нашій громаді, в мальовничій місцевості народилося та проходить вже 7 років поспіль кінний фестиваль. Такий захід став можливим завдяки натхненним людям, професіоналам своєї справи, любителям коней  - Сергію Тащуку, Володимиру Дорошу та Анатолію Трачу.

Висловлюємо щиру подяку за надану матеріальну допомогу  Осередкам Політичних партій «Європейська солідарність» та «Єдина альтернатива», Чернівецькій міській раді та благодійним спонсорам:

- Шинкарюку Віталію Степановичу, приватному підприємцю, депутату Мамаївської сільської ради (політична партія «Слуга народу»);

- Чифурко Богдану Григоровичу, фермеру з селища Лужани;

- Гелечуку Валерію Васильовичу, депутату Мамаївської сільської ради (політична партія «Європейська солідарність»);

Безмежна подяка Мамаївській сільській раді за фінансову підтримку, підготовку, організацію та проведення заходу. 

Дякуємо також небайдужим громадянам, які долучилися до проведення дійства: Проданчук Марії Григорівні, Стрильчуку Дмитру Івановичу, Курику Дмитру Миколайовичу, Саінчуку Степану Степановичу, Кудринському Юрію Ярославовичу, Боднарюку Мирославу Дионизовичу, Лакусті Степану Григоровичу, Тащуку Василю Івановичу, Оленчук Юлії Михайлівній, Панімарчуку Аркадію Аркадійовичу.  

Дуже приємно, що в такий нелегкий час, існують люди, що надають допомогу та підтримку безкорисливо, від щирого серця. Така підтримка з боку місцевих жителів - свідчення небайдужого ставлення до життя в громаді.

Шановні меценати, щиро дякуємо вам за те, що Ви подарували людям свято.

Також висловлюємо подяку суддям кінних змагань: Хордюку Анатолію Васильовичу, Кравчуку Василю Корнилійовичу, Колівецькому Дмитру Дмитровичу, Зеленчуку Михайлу Григоровичу та Тащуку Віктору Григоровичу. На фестивалі були присутні представники пожежної служби, лікарі та співробітники поліції, тож їм окрема подяка за те, що напротязі дня дбали про безпеку громадян на святі.

Дякуємо організаторам за цікавий захід, що назавжди залишить незабутні враження у серцях учасників, місцевих жителів та гостей нашої громади.

Фото без описуФото без опису

https://www.youtube.com/watch?v=OFnhe7BR3FI

https://www.youtube.com/watch?v=6xojvSSwszQ

https://www.youtube.com/watch?v=-_HNvFllF_E

До зустрічі у наступному році!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь