Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Як змінилися пенсійні виплати з липня 2021 року

Дата: 05.07.2021 17:29
Кількість переглядів: 255

Згідно зі статтею 7  Закону  України  «Про Державний бюджет України на 2021» з 1 липня 2021 року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, змінено з 1769,00 грн до 1854,00 грн. Враховуючи такий розмір прожиткового мінімуму підвищено, відповідно, і мінімальну пенсію до розміру 1854,00 грн. Також з 01.07.2021 розмір максимальної пенсії складає 18540,00 грн.

У зв'язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, перераховуються складові пенсійних виплат, які залежать від його розміру. Це, зокрема, розмір мінімальної пенсії, підвищення за понаднормативний стаж, надбавки до пенсії за особливі заслуги перед Україною, підвищення відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», розміри щомісячних державних адресних допомог особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій, мінімальні пенсійні виплати постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Окрім того, переглядається надбавка, визначена Законом України «Про донорство крові та її компонентів», у зв’язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. З 01.07.2021 розмір такої надбавки складає 229,40 грн.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області проведено відповідні перерахунки пенсій майже 188 тис. осіб, які отримають перерахований розмір пенсії у липні поточного року. 

Перерахунок пенсій у зв'язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму  проведений автоматично та не потребував додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду. 

 

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь