Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Прийнято Закон України про земельну децентралізацію 2194: інформує відділ земельних ресурсів Мамаївської сільської ради

Дата: 07.07.2021 11:50
Кількість переглядів: 268

Фото без опису


Президент підписав закон, який остаточно повертає громадам право розпоряджатися своїми землями. Президент наголосив, що документ, який він підписує, докорінно змінює землеустрій і фактично є «земельною Конституцією» України. Закон чітко закріплює, що купувати та продавати землю можуть виключно українці, це гарантія наповнення місцевих бюджетів, можливість кожного українця взяти участь в аукціоні й започаткувати своє фермерське господарство.
Закон № 1423-IX «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (№2194) опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України»
 http://www.golos.com.ua/documents/z-1423-ix.pdf
Законопроект передбачає передачу землі державної власності за межами населених пунктів (крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) до комунальної власності сільських, селищних, міських рад.
Він також встановлює чіткий механізм порядку фіксування у Державному земельному кадастрі меж громад.
Органи місцевого самоврядування отримують повноваження змінювати цільове призначення земельних ділянок приватної власності.
Також органи місцевого самоврядування, згідно з законопроектом, матимуть повноваження затверджувати детальне планування території за межами населених пунктів.
Загалом прийняття цього законопроекту передбачає реформування системи управління у сфері земельних відносин для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу, скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустро; зменшення вартості робіт та тривалості часу, що витрачається на виконання процедур, пов’язаних з проведенням землеустрою; зменшення ризиків хабарництва та корупції.
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь