Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Які фахівці знайшли роботу на Буковині

Дата: 08.07.2021 17:21
Кількість переглядів: 232

Фото без опису

 

У першому півріччі 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості роботу знайшли 3413 осіб, з них мали статус безробітного 2599 шукачів роботи. Найбільше буковинців працевлаштовані у сфері переробної промисловості (24,2%), у сільському, лісовому та рибному господарстві (19%), оптовій та роздрібній торгівлі (14,4%).

- Наразі в базі даних обласної служби зайнятості зареєстровано 729 вакансій. У професійному розрізі, найбільше пропозицій роботи для кваліфікованих робітників з інструментом, а це понад 26%, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. 

За професійними групами найбільше працевлаштованих робітників із обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування – 903 особи. Це водії автотранспортних засобів (205 осіб), трактористи (144 особи), садчики (67 осіб), дорожні робітники (47 осіб), оператори заправних станцій (15 осіб), а також машиністи крана, водії навантажувачів, машиністи екскаваторів тощо.

Серед працевлаштованих 420 осіб – кваліфіковані робітники з інструментом. Знайшли роботу 47 слюсарів, 44 бетонярі, 15 електрогазозварників, 15 верстатників деревообробних верстатів, 10 малярів, а також в'язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів, формувальники виробів будівельної кераміки та фарфорових, фаянсових та керамічних виробів.

Впродовж січня – червня 2021 року роботу знайшли 415 працівників сфери торгівлі та послуг. Це 174  продавці продовольчих та непродовольчих товарів, 82  молодші та медичні сестри, 56 соціальних працівників, 48 кухарів, 43 продавці-консультанти, 43 касири, 19 помічників вихователів, 11 офіціантів, а також бармени, шеф-кухарі та перукарі.

Роботу знайшли 268 законодавців, вищих державних службовців, керівників та менеджерів-управителів. Це 52 директори, завідувачі господарства, начальники управлінь, 50 менеджерів в оптовій та роздрібній торгівлі, зі збуту та постачання. Працевлаштовані також 18 головних бухгалтерів, 11 начальників відділу поштового зв'язку, а також керуючі магазинами, головні інженери.

Серед 316 працевлаштованих  фахівців: 78 бухгалтерів, 12 інспекторів з кадрів, 10 вихователів, 10 електриків дільниці, 8 торгівельних представників, а також товарознавці, експедитори та кредитні інспектори.

Знайшли роботу 239 професіоналів, це 25 спеціалістів державної служби, 20 інженерів, 19 юристів та юрисконсультів, 15 економістів, 16 лікарів, 5 психологів, а також бібліотекарі, адміністратор даних, інженер-програміст та аналітики консолідованої інформації.

 

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь