Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

НАГАДУЄМО: У Мамаївській громаді заборонено використання штучних квітів на кладовищах!

Дата: 19.07.2021 10:13
Кількість переглядів: 276

 

Фото без опису

Фото без опису

Відповідно до статей 30, 33, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення чистоти навколишнього природного середовища, зменшення кількості твердих побутових відходів, які засмічують землю та атмосферне повітря, продукти згоряння яких є токсичними і небезпечними для людини, перероблення та утилізація яких потребує значних матеріальних витрат, виконавчим комітетом Мамаївської сільської ради прийнято рішення від 14.05.2021 року № 239/5 заборонити продаж та розміщення на кладовищах Мамаївської територіальної громади пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику.

Використання штучних вінків та квітів на кладовищах є шкідливим, адже немає жодного безпечного методу їх утилізації. Екологи з’ясували, що під дією кліматичних факторів, в процесі розкладу пластик виділяє отруту в атмосферу. Старі пластикові квіти викидають на сміттєзвалище, де вони пролежують тривалий час. Спалення таких квітів забруднює повітря токсинами і тим ми дихаємо. Це пряма загроза здоров’ю, особливо такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань. Закопувати їх теж немає сенсу, бо вони не гниють.

Традиція штучних квітів немає глибокого коріння, раніше масово садили барвінок, безсмертник, заячу капусту, які покривали  могилу суцільним шаром. Не пожалкуйте часу, підберіть такі насадження, що будуть цвісти цілу весну та літо. Також гарним вшануванням будуть сухоцвіти, рослини у вазонах та живі квіти. У багатьох  європейських країнах штучні квіти заборонено приносити на кладовище. Дозволено тільки живі квіти і віночки з живих квітів.

Наполегливо просимо всіх жителів громади, обмежитись у використанні товарів такого типу, відмовтесь від штучних квітів, зберігайте світлу пам’ять про померлих піклуючись про майбутні покоління, обирайте живі квіти та рослини.

Будьмо свідомими та відповідальними до себе, близьких та довкілля!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь