Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

До Мамаївської ОТГ завітала делегація з Німеччини

Дата: 16.08.2021 12:13
Кількість переглядів: 272

Фото без опису
11 - 13 серпня 2021 року Мамаївська сільська рада приймала офіційну делегацію Lebenshilfe Osttalgau з Федеративної республіки Німеччина, міста Kaufbeuren, округу Шварбія.
Це вже не перший візит делегації до нас на Буковину. Партнерські стосунки ГО «Мрії особливих дітей» та Кіцманським центром реабілітації дітей з інвалідністю "Дзвіночок" в галузі соціальної інтеграції дітей з інвалідністю в Україні і обміну досвідом із представниками організації Lebenshilfe Ostallgau міста Kaufbeuren тривають вже кілька років. Цього разу основною ціллю візиту делегації є створення в Мамаївській територіальній громаді Центру реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю.

Фото без описуФото без опису
Тож 11 серпня делегати зустрілися в залі засідань Мамаївської сільської ради. Участь в заході взяли голова Мамаївської сільської ради Наталія Катрюк, заступники сільського голови Микола Володимирович Бучацький та Мар’ян Ярославович Гайдук, начальник відділу освіти, молоді та спорту сільської ради Руслана Миколаївна Равлюк,  голова ГО «Мрії особливих дітей» Світлана Бурак - жителька села Мамаївці, директорка Кіцманського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю "Дзвіночок" Людмила Крестяннікова.
Німецьку сторону представляли пані Dr. Katharina Haberkorn - координаторка соціальних проектів; Klaus Prestele - фінансист, директор організації Lebenshilfe Ostallgau e.V.; Filip Prestele - політичний діяч, депутат, професор.  
Також дякуємо за допомогу перекладачу Віті Олійник. 

Фото без опису

На зустрічі сільський голова презентувала нашим гостям Мамаївську громаду, окреслила основні стратегічні цілі розвитку громади, це і економічний розвиток, формування туристичної привабливості громади та, найголовніше, покращення якості життя та створення комфортних умов проживання для всіх верств населення. 
Більш детально зупинилися на соціальній сфері. На даний час лише на території нашої громади проживають 78 дітей з інвалідністю, 16 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Тому створення такого центру є гострою необхідністю.  В першу чергу для всебічного розвитку, засвоєння дітьми з інвалідністю знань, умінь, навичок, а також сприятливого психологічного мікроклімату для навчання, виховання, реабілітації та оздоровлення кожної дитини з інвалідністю, з метою їх подальшої соціалізації, інтеграції у дитячі садки, загальноосвітні заклади. Забезпечення рівних прав і можливостей дітей та осіб з інвалідністю та їх соціального захисту.
Учасники зустрічі обговорити майбутній проєкт та узгодили план подальшої співпраці.
У рамках візиту для делегатів провели екскурсію по громаді, відвідали ЦНАП в селищі Лужани, заклади освіти та місцезнаходження майбутнього офісу та, безпосередньо, реабілітаційного центру. Центр планується відкрити в приміщенні старої Лужанської початкової школи.

Фото без опису
В результаті, 13 серпня 2021 року відбулося довгоочікуване підписання договору про партнерську співпрацю. Основою домовленості про партнерське співробітництво між батьківською ініціативною громадською організацією «Мрії особливих дітей» за сприяння Мамаївської сільської ради та Lebenshilfe Osttalgau вважається задум та реалізація проєкту «Мрії. Залученість. Партнерство - Жити. Забезпечити. Розвивати» 2021-2024. Тож перші кроки вже зроблено в цій добрій справі. Бажаємо гарній, цілеспрямованій команді сил, натхнення та ресурсів для того, щоб продовжити та завершити розпочату справу. 

Фото без опису
Стратегія реалізації даного проєкту пропонує комплексний підхід до розбудови принципів безбар’єрності, доступності для всіх суспільних груп, включно дітей з інвалідністю, що стосується підтримки дітей з інвалідністю нашого краю.
Щиро дякуємо німецьким друзям, за підтримку наших дітей та довіру. Бажаємо, щоб реалізувалися усі задумані плани. В європейських країнах умови та рівень доступності для людей з інвалідністю на дуже високому рівні. Ми розуміємо про важливість зарубіжного досвіду для розвитку економічного та соціального потенціалу громади і прагнемо впроваджувати європейські підходи та дієві реформи, щоб з кожним кроком Мамаївська ОТГ була спроможнішою, сучаснішою, комфортнішою для життя. Тож день підписання угоди про співпрацю став початком плідної, командної роботи, а також об’єднання всіх учасників в одній ідеї з подальшою реалізацією, створення доступного соціального та ребілітаційного середовища для особливих дітей.
На завершення зустрічі присутні обмінялися сувенірами, символічними подарунками та сфотографувалися на згадку.

Відео зустрічі з дегетами у Мамаївській сільській раді можна переглянути за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=ACdicknQbO0

https://www.youtube.com/watch?v=VkjcWUyp1tM

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь