Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

У селищі Лужани Мамаївської громади відбувся фестиваль «Заспівай, родино»!

Дата: 23.08.2021 12:31
Кількість переглядів: 772

Фото без описуФото без опису

22 серпня у Лужанах відбувся ІІІ регіональний фестиваль "Заспівай, родино", приурочений 30-річчю Незалежності України.  Участь у музичному дійстві взяли 20 співочих родин і колективів з нашої Мамаївської громади та з інших громад Чернівецької, Івано-Франківської областей: Кіцманської, Магальської, Чагорської, Снятинської, Ставчанської, а також гості з сусідніх держав Польщі та Румунії.  

Фото без описуФото без опису


Перед початком святкового концерту хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх - героїв України,  хто віддав своє життя за незалежність нашої рідної землі. Далі відбулось урочисте відкриття фестивалю, оголосив про початок концертного дійства директор ДМИТРО СИМЕНОВИЧ. Голова Мамаївської ТГ НАТАЛІЯ КАТРЮК привітала присутніх із 30 річницею Незалежності України, подякувала учасникам фестивалю та глядачам за любов до музики, культури, збереження буковинських та українських традицій.

Фото без описуФото без опису
Привітали учасників фестивалю та гостей заходу також: завідувач відділом формування творчих просторів та надання культурних послуг Буковинскього центру культури і мистецтв ТЕТЯНА АНТОНЮК; секретар виконавчого комітетут Чернівецької міської ради СЕРГІЙ ДОБРАЖАНСЬКИЙ; керівник  Чернівецького регіонального офісу програми «U-LEAD з Європою», координатор міжнародно-фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» в Україні - ТЕТЯНА ТАТАРЧУК; директор Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області ОКСАНА ПАЛІЙЧУК; директор міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» ЗБІГНЄВ КОВАЛЬСЬКИЙ.

Фото без описуФото без опису


Прозвучав гімн України та розпочав фестивальну концертну програму народний аматорський оркестр народних інструментів с. Глиниця, під керівництвом Миколи Вівчарюка. Музичний подарунок для глядачів презентував народний аматорський хор духовної пісні «Єдиними устами, єдиним серцем», керівник - Ярослав Якуб’як. Також бурхливими оплесками глядачі зустрічали квартет «Струни душі», керівником якого є Григорій Михайлюк.
Гарно виступили співочі лужанські родини: Куцька-Равлюк, Гатричів-Григогоращуків, Гринько, Равлюків-Флорескул. До чарівного світу пісень долучилися донечки солістки Чернівецької філармонії Олесі Равлюк-Куцької, глядачі з насолодою слухали виступ цієї співочої родини. Не скупилися на оплески для родин Равлюків-Флорескул, співочої та працьовитої родини Гатричів-Григоращуків та лужанчаночки Лізоньки Гринько з бабусею. Радували глядачів виступи родин Зварич-Гнитко із Ставчанської ТГ, юних аматорів-скрипалів родини Новак з м. Кіцмань.
Серед співочих родин, які завітали та наш фестиваль були також гості з Івано-Франківщини - родина Дякурів з с. Залуччя Снятинської ТГ,  талановита співоча родина Олени Нандриш з с. Магала та наші запрутські гості - колектив «Родина» з села Ревне.
Учасником фестивалю також був народний аматорський колектив "Червона калина" з селища Лужани. 

Фото без описуФото без опису
З запальними танцями та піснями виступили колективи з Румунії та Польщі: вокальний чоловічий ансамбль «П’ятра Шоймулуй» з м. Кимпулунг Молодовенеск, танцювальний колектив «Флоріле Буковіней» з м. Садова та пані з вокально-фолькльорної групи «Юдженка» м. Болеславець, Польща.
Окрасою кожного концертного дійства є танець. Танцювальні композиції  подарували глядачам учасники народного аматорського ансамблю танцю "Колос" з Мамаївців під керівництвом Руслани Угринчук-Трач та юні танцюристи з народного аматорського ансамблю танцю «Драчинецький сувенір» з с. Драчинці під керівництвом Октавіана та Ніни Верстюків. Саме «Драчинецький сувенір» отримав приз глядацьких симпатій. Їхній флешмоб з прапором був фінальним у вчорашньому святі.

Фото без описуФото без опису
Під час святкового концерту у Лужанського дендропарку відвідувачів пригощала виїзна кухня, частувалися прохолодними напоями та гарячими стравами. На території парку також можна було придбати сувеніри, а діти розважалися на батутах, атракціонах та смакували солодкою ватою.
Завершуючи дійство усім учасникам фестивалю Наталія Катрюк та Дмитро Сименович вручили пам’ятні подарунки та дипломи-подяки. 

Фото без описуФото без опису
Дякуємо організаторам, Мамаївській сільсьській раді та місцевим меценатам за допомогу у проведенні такого чудового дійства. Висловляємо щиру подяку за підпримку, допомогу та фінансове сприяння у реалізації даного заходу: осередку партії «Європейська Солідарність» у Мамаївській територіальній громаді - керівнику Роману РУДИКУ; ТОВ «Кадекс» - директору Сергію КАРНАУ; ресторану «М», село Мамаївці - власниці Оксані МАКОВЕЙ та приватним підприємцям: Петру ШИЛЕПНИЦЬКОМУ, Івану ЯНКО, Валерію КАРВАЦЬКОМУ, Віталію БУДЕНЧУК, Юрію ІЗЕРСЬКОМУ, Ярославу КЛЕПАЧУ, Олександру ДРАГІНДІ, Сергію МАНЗЮКУ, Валентину МЕЖИНСЬКОМУ, Володимиру БАБ’ЮКУ, Івану МИХАЙЛЮКУ, Вадиму ДИДИЛЮКУ, Тарасу БЕДРІЮ, Ярославу ГАЙДУКУ, Юрію СИВЦІ,  Віталію ДОРОГАНУ, Володимиру МОШУКУ.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Яскраві моменти фестивалю, повне відео дійства можна пізніше переглянути на ютуб-каналі громади

http://www.youtube.com/channel/UCL1ENTNGMNE_jGqhG2kYBeA/featured


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь