Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Винятковий ювілей: 24 серпня 95-річчя відсвяткувала жителька села Мамаївці

Дата: 26.08.2021 15:48
Кількість переглядів: 420

Фото без опису

 

24 серпня, в Мамаївській територіальній громаді відсвяткувала свій ювілей жителька села Мамаївці Гуменюк Зіновія Петрівна. День народження пані Зіновії співпадає з днем народження нашої країни. 

Історію життя пані Зіновії розповідає Глібка Омелян Дементійович: «Членкиня Мамаївської громади пані Гуменюк Зіновія Петрівна прожила в Мамаївцях 73 роки, а народилася, виростала та працювала до свого одруження в сусідньому селі-пердмісті Ленківцях у багатодітній (4 дітей), зажиточній сім’ї. Вийшла заміж за мамаївського красеня Захарія Гуменюка, який трудився все життя на Чернівецькому олійно-жировому комбінаті. Звикша до праці, всі роботи в господарстві їй були знайомі з дитинстава, Зіновія Петрівна трудилася увесь час і після пенсії у рідному колгоспі, де потрібні були її руки: членом ланки, пташницею, свинаркою, телятницею. У щасливому шлюбі народилося 2 діток: син Сидорій і дочка Ольга. Дочекалися батьки 3 онуків і 3 правнуків. 

Це все сповідь Зіновії Петрівни про її життя в молоді роки, ним вона задоволена не дивлячись на воєнні і післявоєнні роки, голодомор, колективізацію. А тепер історія теперішнього життя. Єйфорія майданів пройшла, після неї залишилася спустошена бур’янами земля, лисі без лісів гори Закарпаття і квітучої Буковини. Спустошені цукровий завод, спиртоб’єданння, м’ясокомбінат, завод безалкогольних напоїв, фабрика побутових товарів, радіозавод і ще багато - багато чого в Чернівцях, а ще практично знищене рідне сільське господарство. Наші продуктові магазини заповнили імпортні коров’ячі хвости, сало, м'ясо. І все це бачать її старечі очі, не чекаючи нічого від знахабнілої політичної еліти, що від виборів до виборів приходять до влади через брехню і політичне «шулерство», кидаючи опісля своїх виборців у кабалу до своїх іноземних олігархів.

Ветерани війни і праці відбудували свою Батьківщину, починаючи з дитячих років. Тому не можуть віддати її на поталу і зараз у похилому віці. 

У такому поважному віці Зіновія Петрівна постійно читає пресу і книжки, має добру пам'ять, дивиться телевізор і завжди у доброму настрої.»

У День Незалежності України прийшли привітати з таким поважним ювілеїм Зіновію Петрівну Гуменюк Голова Мамаївської сільської ради Катрюк Н.М., начальник віддділу організаційно-кадрової роботи Онуфрійчук І.В. та голова ради ветеранів Мамаївської ОТГ Глібка О.Д. квітами, книгою і грошовою винагородою.

Фото без описуФото без опису

Від щирого серця вітаємо Зіновію Петрівну з 95-річчям. Многая літа ювілярці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь