Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

За якими професіями на Буковині дефіцит кадрів

Дата: 26.08.2021 15:49
Кількість переглядів: 260

 

Впродовж січня-липня 2021 року роботодавці проінформували Чернівецьку обласну службу зайнятості про наявність 5180 вакансій. Найбільша кількість вакансій – на підприємствах переробної промисловості – 24,9%, у сільському, лісовому та рибному господарстві –  13%, в оптовій та роздрібній торгівлі –  11,7%, у транспорті –  8,7% та  7,6% – у сфері охорони здоров’я.

– У професійному розрізі, найбільше вакансій роботодавці пропонували  для працевлаштування кваліфікованих робітників з інструментом (26,5%), робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (17%), фахівців (13,2%), за найпростішими професіями (12,6%), а також для професіоналів (7,7%) та  працівників сфери торгівлі та послуг (7,3%), – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

У Чернівецькій області найбільший дефіцит вакансій спостерігався за  операторами котелень, підсобними робітниками, спеціалістами державної служби, продавцями продовольчих та непродовольчих товарів, прибиральниками службових приміщень, робітниками з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, бухгалтерами, кухарями, директорами підприємств.

Водночас найбільший дефіцит кадрів у водіях автотранспортних засобів, листоношах, в’язальниках схемних джгутів, кабелів та шнурів, інспекторах, двірниках, операторах заправних станцій та швачках.

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь