Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Діти, позбавлені батьківського піклування, отримали від держави кошти на придбання власних домівок

Дата: 06.09.2021 11:51
Кількість переглядів: 279

Фото без описуФото без опису

Питання підвищення рівня життя населення, а особливо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа є одним із пріоритетних завдань нашої держави.
Завдяки спеціальній субвенції із державного бюджету такі діти мають можливість отримати кошти на придбання житла. 
Відповідно, за рахунок державної субвенції, грошову компенсацію для придбання житла отримали 2 осіб, що перебували на квартирному обліку першими у черзі. Це жителі села Шипинці Іван та Інна Крицькі. Івану 24 роки, Інні - 23. Брат та сестра з дитинства залишились без батьків, тато помер, мати позбавлена батьківських прав, ними опікувалася тітка. Іван - інвалід дитинства. Брат та сестра, досягнувши повноліття, мешкали вдвох, знімали квартиру, після того, як Інна вийшла заміж (зараз має чоловіка та виховує 3-річну доньку), Іван був вимушений скитатися, перебувати у друзів, знайомих, бо немав іншого місця для проживання.

Фото без описуФото без опису
Тепер брат та сестра мешкають в одному будинку, у сусідніх під’їздах в селищі Лужани Мамаївської територіальної громади. За кошти отримані від держави (по 371 тис.грн.)  молодим людям вдалося придбати однокімнатну облаштовану квартиру, в якій мешкатиме сім’я Інни. Щодо Івана, для нього придбали двокімнатну, однак житло ще портребує ремонту. Проте хлопець запевняє, що докладе максимум зусиль, щоб його оселя була облаштована якнайкомфортніше, адже всього завжди звик добиватися сам, без сторонньої допомоги. «Коли я отримав ключі та документи на власну квартиру розплакався та не вірив, що таке може статися.» - розповідає Іван Крицький. 
Із новосіллям Івана та Інну привітали заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак, депутатка Верховної ради України Олена Лис, заступник голови районної державної адміністрації Олексій Добровольський, в.о. голови Мамаївської ТГ Микола Бучацький. Також завітали у домівки молодих людей представники соціальних служб. 
Наталія Гусак зазначила, що Мамаївська громада є соціально спрямованою та усіляко допомагає вразливим незахищеним категоріям людей влашувати життя, стати на ноги.
В ході візиту до Мамаївської територіальної громади делегати відвідали також Лужанську амбулаторію загальної практики  сімейної медицини та Центр надання адміністративних послуг.
Молоді люди надзвичайно вдячні та допомогу, гостинці та візит представникам влади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь