Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

На Буковині на одне вільне робоче місце претендує четверо осіб

Дата: 09.11.2021 14:13
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

Станом на 1 листопада 2021 року навантаження на одне вільне робоче місце склало 4 особи, що на 4 особи менше порівняно з аналогічною датою минулого року. Кількість актуальних вакансій склала 1439 одиниць, що на 38,4% більше, ніж станом на 1 листопада 2020 року.

З початку року 2013 роботодавців області подали інформацію про наявність 8825 вакантних посад. За сприянням обласної служби зайнятості у січні-жовтні 2021 року забезпечено роботою 6693 особи.

  • З великою обережністю можемо говорити про стабілізацію ситуації на ринку праці області, на який все ще впливають карантинні обмеження. Вперше в цьому році (станом на 1 листопада) відбулося зростання кількості вакансій на 38% порівняно з минулим роком, спостерігаємо також зменшення кількості зареєстрованих безробітних, а відповідно і зменшення навантаження на одне вільне робоче місце, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Водночас на ринку праці області залишається професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. Найбільша  невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства (на 1 вакансію претендувало 12 осіб), службовців, керівників (на 1 вакансію претендувало 10 осіб), професіоналів (6 осіб).

Станом на 1 листопада 2021 року послуги Чернівецької обласної  служби зайнятості отримували  5180 безробітних, що на 34,5% (або на 2726 безробітних) менше ніж на відповідну дату минулого року.

 

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь