Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Легальна зайнятість та достойна оплата праці – запорука соціального захисту і гідних пенсійних виплат!

Дата: 04.04.2022 11:09
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

Легальна зайнятість та достойна оплата праці – запорука соціального захисту і гідних пенсійних виплат!

Пенсія – це не допомога і не подарунок від держави, а індивідуальний результат багаторічної праці кожного зокрема.

Щоб отримувати в майбутньому пенсійні виплати, вже сьогодні кожен громадянин повинен дбати про набуття страхового стажу.  Розрахунок пенсійної виплати та визначення права на її призначення здійснюються на основі даних про тривалість страхового стажу, величини офіційно задекларованого заробітку та сум сплачених з нього внесків. Згідно з чинним законодавством, страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в розмірі, не меншому за мінімальний.

Прикро, що не всі роботодавці розуміють важливість дотримання норм трудового законодавства, які є основою забезпечення соціального захисту працівників та гідних пенсій у літньому віці. З метою сплати якомога менших сум податків та платежів окремі роботодавці вдаються до застосування різних схем мінімізації заробітної плати найманим працівникам. Зокрема, декларують неповну зайнятість, укладають договори цивільно-правового характеру замість трудових, мінімізують зарплату як собі, так і підлеглим, або взагалі не декларують, прирікаючи таким чином їх та себе на мізерні пенсійні виплати при досягненні пенсійного віку.

На жаль, почасти й самі працівники безвідповідально ставляться до свого пенсійного майбутнього, погоджуючись на нелегальні умови праці та її оплати. В результаті при досягненні пенсійного віку такі люди опиняються в скрутній ситуації, не маючи достатніх підстав для реалізації права на пенсійне забезпечення. У кращому випадку, отримують мінімальний розмір пенсії та виявляють нерозуміння такому призначенню, адже все життя працювали та отримували непогані заробітки. При цьому не беруть до уваги того, що заробітна плата «в конверті» при обчисленні пенсії не враховується, а відсутність належного оформлення трудових відносин з роботодавцем позбавляє можливості зарахування періодів роботи до страхового стажу, який є головним чинником при визначенні  права на пенсійне забезпечення.

Від повноти сплати єдиного соціального внеску усіма роботодавцями, фізичними особами-підприємцями та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, залежить стабільність і повнота виплати пенсій нашим батькам, за яких наше покоління несе відповідальність.        

Шановні роботодавці!

Закликаємо вас легалізувати зайнятість працівників та заробітну плату!

Оформляйте з працівниками офіційні трудові договори, справедливо оплачуйте їхню працю, своєчасно й у повному обсязі сплачуйте внески. Тільки за таких умов люди, які у вас працюють, будуть соціально захищеними та матимуть впевненість у завтрашньому дні, а ви здобудете репутацію порядного і чесного керівника, яка є основою  успішної діяльності.

Шановні краяни!

Не погоджуйтесь на тіньову зайнятість, не позбавляйте себе соціального захисту сьогодні та спокійної старості в майбутньому!

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь