Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Щоб не повертати кошти – своєчасно повідомляйте про зміну обставин, які впливають на пенсійне забезпечення

Дата: 29.04.2022 09:26
Кількість переглядів: 179

Щоб не повертати кошти – своєчасно повідомляйте про зміну обставин, які впливають на пенсійне забезпечення

Про обов’язок надавати органам Пенсійного фонду інформацію щодо зміни обставин, які справляють вплив на пенсійне забезпечення, пенсіонерів інформують фахівці сервісного центру при оформленні та перерахунку пенсій. До таких обставин належать факти відновлення трудової діяльності, зміна місцевості проживання, статусних даних тощо.  Відсутність потрібних відомостей спричиняє нарахування і виплату зайвих коштів.

Відповідно до статті 50 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», суми пенсій, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пенсіонера або ж подання роботодавцем недостовірних даних про працівника, можуть бути повернуті пенсіонером добровільно або стягуються на підставі рішень органів Пенсійного фонду чи в судовому порядку.

Отож, шановні пенсіонери! Не забувайте своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду про зміну обставин, які впливають на ваше пенсійне забезпечення. Пам’ятайте, що зайво отримані кошти неодмінно доведеться повертати, тож подібних ситуацій краще не допускати.

Роботодавцю на замітку

«Кабінет страхувальника» – швидкий та зручний спосіб отримання інформації та послуг на вебпорталі Пенсійного фонду України. Тут роботодавець може переглянути дані звітності щодо сплати ЄСВ, самостійно отримати електронні довідки щодо працівників, їхнього страхового стажу та розміру заробітної плати для здійснення розрахунків виплат за лікарняними листами тощо.

Аби стати користувачем е-кабінету роботодавця, потрібно увійти на вебпортал, використовуючи кваліфікований електронний підпис; через BankID або за допомогою мобільного додатку «Пенсійний фонд». Ознайомитись з детальною інструкцією щодо реєстрації можна за посиланням https://portal.pfu.gov.ua в інформаційному полі головного меню «Як зареєструватися».

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь