Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Що  важливо знати при користуванні генератором!

Дата: 10.01.2023 11:09
Кількість переглядів: 116

Фахівці  відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розробили  для користувачів, котрі використовують у роботі, або ж побуті  електрогенератори, відповідну пам’ятку .

Загалом при використанні  генераторних приладів поєднуються два  основні види небезпеки:   джерело  електроенергії  та  горючі речовини.  Тому користувачам  потрібно унеможливити або звести до мінімуму ризики від їхнього впливу: ураження електричним струмом та займання палива.

До експлуатації генератора допускають осіб, не молодших 18 років, які пройшли медогляд, інструктаж з охорони праці на робочому місці та вміють користуватися  первинними засобами пожежогасіння.          

Перед запуском приладу слід  обов’язково  вивчити інструкцію  виробника з встановлення та експлуатації  генератора. 

Особливу увагу звернути на пункти, які застерігають від  дій, що можуть призвести до нештатних ситуацій, створити з них окрему пам’ятку та розмістити її на видному місці  поблизу генератора з можливістю періодичного ознайомлення персоналу, котрий обслуговує даний пристрій.

Обов’язково  забезпечити наявність  відповідного вогнегасника.

Оскільки частини генератора нагріваються, не рекомендується  встановлювати генератор в приміщенні. Температура нагрівання поверхні не повинна перевищувати +80 градусів.

Працівник, котрий обслуговує генератор, повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту, що використовується  електротехнічним персоналом (гумовими рукавицями, взуттям на гумовій підошві) та окулярами для захисту від потрапляння  палива при його заливанні у прилад.

Категорично забороняється працювати  в одязі, забрудненому паливно-мастильними матеріалами.

Перед запуском генератора необхідно уважно перевірити стан електропроводки, розеток, вилок для уникнення ризику ураження електричним струмом. 

Підключати генератор  до електромережі повинен кваліфікований електрик з  не нижчою ІІІ групою допуску.

Заправляти двигун генератора паливом  необхідно тільки у добре освітленому місці, в умовах хорошої  вентиляції  та при зупиненому двигуні .

Випадково пролите  на корпус  генератора паливо, необхідно ретельно витерти ганчіркою для попередження займання під час можливого перегріву корпусу або іскріння.

У разі виявлення несправностей  генератора, слід негайно припинити  експлуатацію механізму та  сповістити  керівника, або ж відповідальну за технічний стан особу.

У жодному разі не усувати  виявлені несправності самостійно .

Дотримання цих рекомендації (їх перелік не є вичерпним), допоможе мінімізувати ризики травмувань при використанні  та експлуатації електрогенеруючого обладнання .

               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь