Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Вакцинація найкращий спосіб захисту

Дата: 27.06.2023 06:59
Кількість переглядів: 81

Фото без опису
Вакцинація на даний момент є найкращим способом захисту від інфекційних захворювань. 
Саме з таких слів свою інформаційну сесію розпочали наші гості - лікарі Оксана Юрійчук  сімейний лікар ТОВ "Мак- Медик" та Олеся Олійник лікар центру первинної медико-санітарної допомоги. 
Зацікавивши батьків з ГО 'Мрії особливих дітей" та КУ ЦКРОІ "Допомога життю" Мамаївської сільської ради фахівці своєї справи розповіли про про календар щеплень та хвороби, які найбільше потребують вакцинації. Було корисно пригадати які вакцини існують і коли розпочинають прививати маленьких дітей.
Перша вакцинація дітей розпочинається у пологовому будинку. На прикладі компонентів вакцини, виробляючи захисний рівень антитіл, іммунні клітини вчаться протистояти конкретному захворюванню. Використовуючи такі вакцини, захворіти неможливо, оскільки збудники вже мертві або ослаблені і не здатні спричинити захворювання.
Останнім часом ВООЗ стурбована частішими випадками поширення небезпечних вірусів, в тому числі й тих, від яких вже давно знайдений захист - вакцинація.  Зараз більшість батьків відмовляються від щеплень бля своїх дітей. Цей фактор призвів до появи спалахів таких небезпечних захворювань як туберкульоз, дифтерія, коклюш, правець, поліомеліт, кір, краснуха, паротит, гепатит В і гемофільна інфекція. Це той перелік хворіб, від яких людство винайшло захист - вакцину, після введення якої, ризик захворіти цими хворобами знижується на 90-100%. 
На завершення зустрічі пані Оксана та пані Олеся подякували батькам за зацікавленість до теми та за активність в обговоренні.

Захистість себе та вашу дитину!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь