Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

За порушення правил податкового законодавства буковинські платники заплатять 56,1 млн грн фінансових санкцій

Дата: 21.08.2023 19:08
Кількість переглядів: 80

Фото без описуВпродовж січня - липня 2023 року фахівці управлінь контролю за підакцизними товарами та податкового аудиту провели 637 документальних перевірок, зокрема 124 позапланових та 513 фактичних перевірок – інформують у  Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.
За наслідками цих перевірок донараховано 56,1 млн грн платежів та фінансових санкцій. Із зазначеної суми донарахування за позаплановими перевірками становлять 15,7 млн грн, фактичними перевірками 40,4 млн грн.
Також під час проведення перевірок зменшено суму від’ємного значення різниці між податковим зобов’язаннями та податковим кредитом з податку на додану вартість на 17,6 млн грн та заявлений до відшкодування з бюджету податок на додану вартість на 9,2 млн грн.  Крім того зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток у сумі 1,5 млн. грн.
У податковій службі області наголошують, що згідно з Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану» з 01.08.2023 року відновлюються документальні перевірки, що були розпочаті та не завершені до 24 лютого 2022 року, крім перевірок, для яких встановлено мораторій (на проведення документальних перевірок платників податків та перевірок платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування). 
Крім того на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, документальні позапланові перевірки проводяться на звернення платника податків та/або з підстав, визначених п. 78.1.1 (у частині документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано інформацію, що свідчить про порушення податкового законодавства з питань оподаткування доходів, отриманих нерезидентами, із джерелом їх походження з України та/або з питань оподаткування нерезидентів, які здійснюють свою діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі через постійні представництва, платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні, платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги), 78.1.2 ( у частині контролю за трансфертним ціноутворенням), 78.1.5,  78.1.7, 78.1.8, 78.1.9, 78.1.12, 78.1.14-78.1.16, 78.1.21 та 78.1.22 пункту 78.1 статті 78 Кодексу, та/або документальні позапланові перевірки платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь