Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

На території Мамаївської територіальної громади розпочато проведення І етапу щорічного профілактичного заходу «Урок».

Дата: 01.09.2023 18:45
Кількість переглядів: 101


 

 


Фото без опису


Фото без описуФото без описуФото без опису

На території Мамаївської територіальної громади розпочато проведення І етапу щорічного профілактичного заходу «Урок».  
 Мета рейду – виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до навчання, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, а також, надання адресної допомоги у підготовці до нового навчального року діткам, які потрапили в складні життєві обставини. Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість повної загальної середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що навчально-виховним процесом мають бути охоплені всі діти віком від 6 до 18 років.
Начальником служби у справах дітей Наталією ЛІСКОЮ, директором КУ «Центр надання соціальних послуг» Мамаївської сільської ради Людмилою МЕЛЬНИЧУК та офіцером громади Дмитром ІЛЮКОМ обстежено умови проживання 25 дітей з 12 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах з метою визначення потреби у наданні адресної допомоги у підготовці до нового навчального року.
За сприяння заступника Мамаївського сільського голови Мар’яна ГАЙДУКА  проведено благодійну акцію «Школяр», в ході якої було зібрано та придбано канцелярське приладдя для дітей даної категорії та дітей з малозабезпечених сімей.
Зокрема, 22 дітей  нашої громади отримали шкільні набори. Крім того, 3 дітей-першокласників, отримали шкільні рюкзаки з канцелярією від служби у справах дітей Чернівецької обласної військової адміністрації.
Також, вкотре, звертаємо увагу батьків на те, що відповідно до чинного законодавства, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей покладено на вас. Відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.

Якщо дитина не відвідує навчальний заклад, то це перша ознака бездоглядності, яка тягне за собою серйозні порушення. Дитяча безпритульність і бездоглядність не можуть бути звичним явищем і залишати байдужими громадян України, оскільки у фізичній і моральній запущеності дітей криється джерело небезпеки для майбутнього розвитку культури народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь