Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

На Буковині 8 переселенців отримали гранти на створення або розвиток бізнесу в рамках програми єРобота

Дата: 13.09.2023 10:30
Кількість переглядів: 221

Фото без опису

 

Від початку року на Буковині українці зі статусом ВПО відкривають власні справи та розширюють бізнеси. За цей час через урядову програму єРобота «Власна справа» переселенці отримали близько 2 млн гривень на свої проєкти.

У Чернівецькому районі кошти мікрогранту будуть спрямують на відкриття центру лазерної косметології, кафе та мобільної торгової точки, розширення виробничих потужностей підприємства з комплексної обробки металу, на виробництво трикотажного та в’язаного одягу, надання послуг з детейлінгу - комплексного догляду за автомобілем. У Вижницькому районі – з’явиться виробництво екологічних картонних коробок, а у Дністровському районі – відкриється реабілітаційнийцентр для відновлення здоров'я хребта та суглобів.Загалом підприємці створять 17 нових робочих місць.

«Інтеграція внутрішніх переселенців у нові громади, їх працевлаштування, відкриття власної справи допоможе покращити економічну ситуацію в країні та полегшить боротьбу України з ворогом», - зазначає заступниця директора Чернівецького обласного центру зайнятості Ольга Багрій. 

Нагадаємо, що у минулому році 5 ВПО отримали гранти, завдяки урядовій програмі у Чернівецькій області розвинулись такі напрямки:  вирощування овочів та зелені в теплицях, відкриття кав’ярні та пастерії з ручного виробництва італійської пасти, надання поліграфічних послуг та послуг з розпилу інструментальних і нержавіючих сталей та інших матеріалів. Ці підприємці вже створили 12 нових робочих місць.

У межах проєкту єРобота переселенці можуть скористатися такими програмами: «Власна справа», «Гранти на створення або розвиток власного бізнесуучасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей». Головною умовою отримання грантів є створення нових робочих місць.

Якщо виникають питання, вам допоможуть у Telegram-каналі  онлайн-підтримкиhttps://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy. Гаряча лінія для ВПО з питань працевлаштування у Чернівецькій області за телефоном 380664923987.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь