Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Робочий візит в рамках співпраці ,делегації працівників Мамаївської територіальної громади

Дата: 28.10.2023 07:37
Кількість переглядів: 52

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЗакінчується жовтень і закінчився робочий візит в рамках співпраці ,делегації працівників Мамаївської територіальної
громади, КУ ЦКРОІ "Допомога життю"Мамаївської ОТГ та батьківської ініціативи Громадська організація батьків дітей з інвалідністю «Мрії особливих дітей» в місто Кауфбойрен, до якого запросили наші добрі друзі з округу Швабія ФРН шанований нами пан Клаус Престеле, пані  Катаріна Габеркорн, пан Вольфган Нормаєр і вся команда організації "Lebenshilfe Ostallgau". Співпрацюючи з німецькими друзями , українська команда мала можливість ознайомитися з роботою багатьох установ, що опікуються дітьми та особами з інвалідністю. Делегація змогла побачити як працюють особи з інвалідністю різних нозологій на підприємствах, у майстернях, на виробництві,  як молоді люди навчаються самостійно проживати в гуртожитках, як планують свій відпочинок та дозвілля. Було цікаво все, адже їхня модель інклюзивної підтримки є дуже хорошою та має позитивні результати. Люди з інвалідністю дуже соціалізовані та самостійні і це вражає. 
  Це великий досвід для Мамаївської територіальної громади! Делегація  напрацювала  плани роботи, щодо розвитку соціальної сфери, допомоги та підтримки дітей.
 Спостерігаючи за усім, кожен повертався подумки до своєї рідної домівки і стверджував, що у нас також є все, що шанують європейці, це і земля, і люди, і мова, і історія, і традиції. І ми насправді не різні, ми однакові, лише через політичний устрій який нав'язувала нам країна агресор, ми не розвивалася так стрімко як європейський народ.
  Радіємо за наших друзів, вони щоразу удосконалюються та відкривають все нові і нові установи, організації та соціальні простори і це є прикладом наслідування. Всіх захопили майстерні де люди з інвалідністю на рівні з іншими, виготовляють на замовлення великих заводів продукцію, де молодь працює у закладах громадського харчування та на сортувальних фабриках , де те що вони виробляють продається у магазинах і люди з радістю купляють продукцію, чим підтримують власного виробника та осіб з інвадністю.
  Працьовитість німців захоплює кожного хто знайомий з цією нацією, але відважність українців визнана усім світом. Саме цю рису нашого народу було розкрито на літературному вечорі українського письменника Андрія Куркова, який був присвячений Україні та нашій Мамаївській громаді і організований паном Клаусом Престеле та працівниками організації "Lebenshilfe Ostallgau".  Цього  вечора лунала музика та пісні у виконанні ансамблю, усі присутні смакували українські страви  та отримували автограф  після  читаннями уривку роману , автора Андрія Куркова.З піднесеним настроєм усі відвідувачі повернулися додому, а на наступний день у місцевій газеті була ціла сторінка про такий гарний захід.
Щиро радіємо, що ми вмотивовані повернулися додому і чекаємо наших друзів вже скоро у нас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь