Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбулося практичне засідання професійної спільноти вчителів математики закладів освіти Мамаївської територіальної громади

Дата: 14.11.2023 17:30
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

  Відповідно до плану засідань професійних спільнот педагогічних працівників Мамаївської сільської ради на 2023-2024 навчальний рік комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 13 листопада 2023 року на базі Лужанського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. В. Орелецького відбулося практичне засідання професійної спільноти вчителів математики закладів освіти Мамаївської територіальної громади.
  Із вітальним словом до учасників звернувся директор Лужанського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. В. Орелецького Віктор КАТРЮК та в.о. директора комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина БОЙДА, які акцентували увагу на актуальності обраної проблеми – «Формування життєвої компетентності особистості шляхом впровадження інноваційних технологій в процесі навчання математики».
  Важливим для учителів математики залишається питання удосконалення роботи, щодо підвищення ефективності навчання на уроках математики НУШ. Своїми цікавими напрацюваннями з цього питання поділилася вчитель математики Мамаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Людмила КОШАРЮК.
Керівник професійної спільноти вчителів математики, вчитель математики Лужанського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. В. Орелецького Олеся ОДОВІЙЧУК ознайомила учасників з ідеями національно-патріотичного виховання на уроках математики, оскільки саме сьогодні, як ніколи, важливе та актуальне питання формування громадянина - патріота України, захисника Вітчизни. Олеся ОДОВІЙЧУК акцентувала увагу присутніх на тому, що формування патріотизму як духовно-моральної цінності виступає пріоритетним завданням закладів освіти та є передумовою функціонування держави, становлення суспільства, розвитку особистості та презентувала присутнім різноманітні та надзвичайно цікаві завдання національно-патріотичного спрямування, які розв’язують учні на уроках математики.
  Основою здійснення навчання учнів є навчальні програми. З інформацією про модельні програми з математики для учнів 7-9 класів НУШ продовжила засідання Наталія АНДРЮК, вчитель математики Лужанського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. В. Орелецького. Вона доступно та детально охарактеризувала всі модельні програми, а також провела їх порівняльний аналіз. Проінформувала про підручники та методичну допомогу для вчителів стосовно кожної модельної програми.
  Також, учасниками засідання обговорено питання «Освітні втрати: причини та шляхи подолання», під час якого акцентовано увагу на  поняттях освітні втрати, освітні розриви, як їх вимірювати та які є шляхи подолання освітніх втрат та освітніх розривів, діагностуванні знань учнів на вебплатформі дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн», що впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні». Актуальність цього питання постала в зв’язку з тим, що протягом 2020-2023 років українська освіта зіткнулася з численними викликами через пандемію  COVID-19 і повномасштабне російське вторгнення в Україну.
  Засідання професійної спільноти вчителів математики закладів освіти Мамаївської територіальної громади пройшло конструктивно, насичено та корисно. Вироблено подальший алгоритм дій щодо розповсюдження матеріалів, що потрібні в роботі вчителя математики.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь