Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

В Мамаївській громаді відбувся захід по обміну досвідом між територіальними громадами Чернівецької області

Дата: 06.12.2023 19:00
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 

Сьогодні  6 грудня в Мамаївській територіальній громаді відбувся захід по обміну досвідом між територіальними громадами Чернівецької області.
   Учасниками заходу були: сільські, селищні голови територіальних громад Чернівецької області. 
 Модератором заходу була Тетяна Татарчук, керівниця Регіонального Офісу Програми U-LEAD у Чернівецькій області. 
Спікерами: Наталія Катрюк,   сільський голова Мамаївської ТГ та Марʼян Гайдук, заступник Мамаївського сільського голови. 
   Тема заходу - "Організація надання муніципальних послуг в Мамаївській громаді".
  Запрошені голови громад обговорили  проблеми та питання, які виникають перед місцевим самоврядуванням у сфері організації роботи з надання муніципальних послуг, а також напрацювали проекти спільних рішень з проблемних питань у громадах.
   Наталія Миколаївна розповіла про впроваджений досвід роботи з організації муніципальних послуг в громаді, а саме: соціальний захист, безпеку та інклюзивність. Очільниця громади поділилася секретом успіху, та розказала з чого потрібно розпочати і як розвинути таку послугу для людей на місцях. Після обговорення було запропоновано відвідати установи та організації Мамаївської громади та наочно переконатися, як усе сказене працює в реальності.
  Учасники заходу відвідали  Комунальну  установу Центр комплексної реабілітації для осіб з інвадністю «Допомога життю» Мамаївської сільської ради де директор установи Людмила Крестянікова розповіла про  роботу центру. Вона зазначила, що за рік роботи  було досягнуто багато цілей, виконано ряд завдань та напрацьовано плани розвитку для удосконалення  процесу надання послуг реабілітації дітям  і особам з інвадністю. Окрім того присутні мали нагоду посмакувати смачними напоями в соціальному кафе «Горнятко», яке було ініційоване та втілене головою громадської організації « Мрії особливих дітей» Світланою Бурак разом з благодійними організаціями та партнерськими установами. Світлана Бурак розповіла про не легкий шлях який пройдений  від мрії до реалізації задумів. І результат перевершив очікування і усі повірили, що мрії збуваються.
   І прихисток Шелтер св.Ольги радо зустрів гостей , де охочі могли поспілкуватися з людьми з числа ВПО , побачити їхнє проживання та повсякденне життя. Також директорка прихистку Інна Дороган розповіла про роботу закладу та радо поділилася досвідом та розпоаіла про проблемні питання.
  Делегація також відвідала КУ «Мамаївський ІРЦ» . Де  познайомилися з роботою установи , про яку розповіла директор центру Людмила Дутчак. Маючи такий заклад ми можемо повністю охопити освітніми послугами дітей з інвалідністю нашої громади 
   В Лужанському ЗЗСО I-IIIст. присутні побачили активну роботу щойно створених  майстерень : швейну, IT та столярну майстерню. 
   У Центрі надання адміністративних послуг Мамаївської сільської ради Наталія Миколаївна розповіла, як працює ЦНАП та яким чином зацікавити підприємців до співпраці. 
 Всі учасники обмінялися досвідом і з новими силами продовжили працювати до нашої перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь