Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбулося практичне засідання професійної спільноти вчителів географії територіальної громади

Дата: 20.12.2023 16:55
Кількість переглядів: 87

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

​Відповідно до плану засідань професійних спільнот вчителів Мамаївської сільської ради на 2023-2024 навчальний рік комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 15 грудня 2023 року на базі Мамаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів відбулося практичне засідання професійної спільноти вчителів географії територіальної громади - «Виявлення та подолання освітніх втрат, STEM-освіта в шкільній географічній освіті». 

Із вітальним словом до учасників звернулася директорка Мамаївського  ЗЗСО І-ІІІ ступенів Світлана ОНИЩУК та керівник професійної спільноти вчителів географії, вчитель географії Мамаївського НВК № 1 Тарас САВЧУК, які акцентували увагу на актуальності обраної теми. 

Протягом 2020-2023 років українська освіта зіткнулася з численними викликами через пандемію  COVID-19 іповномасштабне російське вторгнення в Україну. В зв’язку з цим, перед закладами освіти постало питання «Виявлення та подолання освітніх втрат». Під керівництвом голови професійної спільноти вчителів географії Мамаївської територіальної громади Тараса САВЧУКА цікаво та плідно відбувся ярмарок педагогічних ідей з цього питання. Під час ярмарку презентували  досвід своєї роботи щодо інструментів виявлення,  подолання освітніх втрат та розривів в шкільній географічній освіті вчитель географії Мамаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Наталія ПОПОВИЧ та вчитель географії Стрілецькокутського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Лариса БОДНАРЮК. Наталія ПОПОВИЧ ознайомила учасників засідання з поняттями освітні втрати, освітні розриви, механізмами їх вимірювання та шляхами подолання освітніх втрат та освітніх розривів. Навела приклади завдань діагностичного оцінювання з географії та способами їх перевірки, провела майстер-клас роботи на вебплатформах, зокрема «На урок», «Всеукраїнська школа онлайн». Також, надала рекомендації щодо планування компенсаційних заходів. 

Продовжила розпочату тематику вчитель Лужанськогоопорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Ольга ЗАПАРНЮК з проблематикою «Мотивація, як інструмент навчання на уроках географії». Вона поділилася методами викладання на уроках географії для підвищення пізнавального інтересу в учнів та мотивації до вивчення цієї багатогранної і цікавої науки - інтерактивності й актуальності знань. Ці методи і прийоми зацікавлюють, залучають, мотивують учнів, бо вони нові, яскраві, їх можна частково застосовувати в ігровій формі, що буде доречно для будь-якого віку. 

Про один із актуальних напрямків модернізації та інноваційного розвитку природничо–математичного профілів освіти - впровадження STEM-освіти на уроках географії, її переваги та недоліки розповіла вчитель географії Драчинецького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Валентина ЗМІЙОВСЬКА. Вона продемонструвала елементи STEM з допомогою яких можна створити географічні карти та отримати різні дані  дослідження за допомогою  QGIS, EO Browser, Giovanni та ін. В результаті учні отримують більш всебічне розуміння того, як дані дистанційного зондування Землі використовуються для дослідження взаємопов'язаних систем Землі, маніпулюючи зображеннями і проводячи аналітику.

         Керівник професійної спільноти вчителів географії Тарас САВЧУК ознайомив з підсумками ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії та окреслив питання над якими потрібно працювати.

   Підвівши підсумки роботи засідання професійної спільноти вчителів географії Мамаївської ТГ в.о.директора комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина БОЙДА зауважила, що обмін досвідом – це шлях до вдосконалення, адже дуже важливо ділитися напрацюваннями, надихатися цікавими ідеями від колег, взаємодіяти.

Засідання професійної спільноти вчителів географіїпройшло конструктивно, професійно, насичено та корисно. 

          Учасники засідання відмітили його ефективність, подякували за корисну інформацію, яку вони будуть використовувати у своїй педагогічній діяльності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь