Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбулося засідання професійної спільноти вчителів мистецтва, музичного мистецтва та образотворчого мистецтва

Дата: 05.01.2024 09:45
Кількість переглядів: 74

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відповідно до плану засідань професійних спільнот педагогічних працівників Мамаївської сільської ради на 2023-2024 навчальний рік комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 03 січня 2024 року на базі Мамаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів відбулося засідання професійної спільноти вчителів мистецтва, музичного мистецтва та образотворчого мистецтва закладів освіти Мамаївської територіальної громади на базі Мамаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Із вітальним словом до учасників звернулася в.о.директора комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина БОЙДА, яка наголосила, що обрані питання зустрічі зараз на часі. 

Так, “Виховання патріотичних почуттів учнів на уроках мистецького циклу в розрізі сьогодення» стало ще більш актуальним під час суспільних викликів, а саме воєнного стану в нашій державі. Саме з цього питання розпочалося засідання спільноти вчителів мистецького циклу, яке  презентувала керівник професійної спільноти вчителів мистецтва, музичного мистецтва та образотворчого мистецтва закладів освіти Мамаївської територіальної громади, вчитель мистецтва Мамаївської ЗЗСО І-ІІІ ступенів Наталія ГРУШКА. Під час презентації вона  поділилася цікавими ідеями та можливостями формування національної свідомості та патріотичних почуттів учнів засобами інтегрованої освітньої діяльності, висвітлила як теоретичні, так і практичні аспекти такої роботи, а також свій досвід роботи - продемонструвала фотоматеріали уроків та позаурочної роботи з учнями. Також, зазначила, що музика  в сім'ї мистецтв займає особливе місце завдяки її безпосередньому комплексному впливу на людину. Провідну роль на уроках музичного мистецтва у цьому питанні, відіграє народна пісня, адже вона - душа народу і є одним із важливих засобів  самоідентифікації  українців. Іншим важливим фактором патріотичного виховання на уроках музики є міжпредметний зв’язок музики та історії. Тому, вивчаючи на уроках музики народні історичні пісні, одночасно вивчаємо зміст тексту пісні шляхом розповіді про ті події, факти які  оспівуються в ній, або тих історичних діячів які згадуються.

Корисний майстер-клас «Нові підходи у викладанні предметів мистецького циклу у 5-6 класах НУШ» провела заступник директора Стрілецькокутськогоопорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів з навчально-виховної роботи, вчитель мистецтва Наталія ПОШТАРІЦА. Основним кредом НУШ є менше теорії, а більше практичного застосування в житті, тому навчання мистецтву не має окреслюватися в межах уроку, мистецький досвід, який дитина набуває, має поширюватися і застосовуватися в різних її життєвих ситуаціях. Наталія ПОШТАРІЦА розповіла та показала на практиці як застосовувати 11 ключових компетентностей НУШ, види інтерактивних технологій, інформаційні технології на уроках музики, медіа-технології. В результаті використання цих форм та методів очікувані результати навчання досяжні.

Під керівництвом керівника професійної спільноти вчителів мистецтва, музичного мистецтва та образотворчого мистецтва закладів освіти Мамаївської територіальної громади Наталії ГРУШКИ відбувся предметний інтенсив: огляд новинок фахових інтернет-ресурсів із питання естетично-оздоровчого розвитку школярів.

Засідання професійної спільноти вчителів мистецтва, музичного мистецтва та образотворчого мистецтвазакладів освіти Мамаївської територіальної громади пройшло конструктивно, насичено та корисно. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь