Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбулося практичне засідання професійної спільноти вчителів фізики

Дата: 05.12.2023 13:27
Кількість переглядів: 47

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відповідно до плану засідань професійних спільнот педагогічних працівників Мамаївської сільської ради на 2023-2024 навчальний рік комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 05 грудня 2023 року на базі Драчинецькогоопорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів відбулося практичне засідання професійної спільноти вчителів фізики закладів освіти Мамаївської територіальної громади.

Із вітальним словом до учасників звернулася в.о.директора комунального закладу «Мамаївський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина БОЙДА, яка акцентувала увагу на актуальності обраної проблеми «Методи та засоби подолання освітніх втрат здобувачів освіти засобами практичної діяльності, виконання домашнього експерименту та самостійної роботи» у зв’язку з численними викликами через пандемію  COVID-19 і повномасштабним російським вторгненням в Україну.

Розпочалося засідання з елементів фізики на уроках «Я пізнаю світ» за програмою «Ітелект України», які презентувала вчитель початкових класів Драчинецькогоопорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Тамара ТАНАСІЙЧУК разом з своїми помічниками - учнями 3 класу Матвієм і Христиною. Вони спільно продемонстрували цікаві фрагменти уроку та відео уроків, методи та досліди з допомогою яких учні вивчають елементи фізики, а також спостереження різних фізичних явищ. Також, Тамара ТАНАСІЙЧУК поділилась досвідом діагностування знань учнів з елементів фізики. На завершення всі учасники засідання провели досліди з демонстрації явищ з фізики.

З своїм досвідом використання Інтернет ресурсів вивчаючи тему «Досліджуємо тіла, речовини, явища» під час викладання інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» у 5-6 класі» ознайомила вчитель природознавства Драчинецькогоопорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Галина КОЛЕСНИК: інтерактивними дошками, базою ресурсів УМІТИ, хмарами, платформою всеукраїнської школи онлайн, QR-кодами, Тулбокс, діагностуванням знань учнів з допомогою інтернет-ресурсів та засобами подолання освітніх втрат. Вчителька звернула увагу присутніх на те, що застосування інтернет-ресурсів формує в учнів зацікавленість у вивченні фізики та є додатковим джерелом навчання учнів.                                    

Голова професійної спільноти вчителів фізики, вчитель фізики Драчинецького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Василь МАНКИШ провів майстер-клас методики проведення демонстраційного експерименту на уроках фізики, який сприяє узагальненню знань і вмінь учнів та є важливим на уроках при вивчені фізики. Всі учасники взяли участь у проведенні дослідів Фарадея та порівняли результати отримані на демонстраційному та дзеркальному гальванометрах, спостерігали роботу конденсаторів, законів залежності ЕРС від повного опору коли, дисперсію світла, а також явище теплопровідності та застосування закону Архімеда. Було продемонстровано явище електромагнітної індукції на основі роботи котушки Румкорфа та генератора.

​Цікаві та ефективні ідеї подолання освітніх втрат зурахуванням своїх фахових напрацювань, а також з огляду на специфіку ситуації в галузі вітчизняної загальної середньої освіти представили вчитель фізики МамаївськогоНВК №1 Галина ПОДІЛЬЧУК «Роль домашнього експерименту самостійної роботи у подоланні освітніх втрат учнів та вчитель фізики» та Мамаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Мирослава СЕВЕРИН «Значення онлайн сервісів у подоланні освітніх втрат учнів та активізації пізнавальної діяльності». Вони окреслили деякі переваги й недоліки потенційних механізмів подолання освітніх втрат та зосередили увагу учасників на важливих компонентах того чи того заходу, які потрібно враховувати, перш ніж його реалізовувати.

​Директор Драчинецького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів Мар’яна НЕЗНАЙКО підвела підсумок засідання спільноти вчителів фізики та відмітила, що зустріч пройшла креативноу позитивній атмосфері, присутні мали змогу бути активними учасниками засідання, ділилися власними думками, досвідом роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь