Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ДО УВАГИ, ОПІКУНІВ, ПІКЛУВАЛЬНИКІВ! ПРО НАДАННЯ ЩОРІЧНОГО ЗВІТУ!

Дата: 05.02.2024 09:04
Кількість переглядів: 137

Фото без опису‼️ДО УВАГИ, ОПІКУНІВ, ПІКЛУВАЛЬНИКІВ! ПРО НАДАННЯ ЩОРІЧНОГО ЗВІТУ!

 

✅Нагадуємо опікунам та  піклувальникам над повнолітніми громадянами про необхідність подання  щорічного звіту опікуна, піклувальника за 2023 рік!

✅У звіті необхідно відобразити всі дії по захисту прав  та інтересів підопічного(ої), в тому числі по збереженню їх майна, здійснення повного медичного обстеження підопічного у відповідності до пункту 4.11 Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім'ї та молоді Міністерства освіти і науки Міністерства охорони здоров’я України Міністерства праці та соціальної політики України  № 34/166/131/88 від 26.05.1999 (далі - Правила), опікуни (піклувальники) подають щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна та житла.

✅Відповідно до абзацу 2 пункту 4.3. Опікун (піклувальник) повинен раз на рік здійснювати повне медичне обстеження підопічних.

✅Згідно з пунктом 4.7. Правил, опікун не має права без дозволу органів опіки та піклування укладати угоди, а піклувальник - давати згоду на їх укладання, якщо вони виходять за межі побутових.

✅Відповідно до п.4.9 Правил, суми, які належать підопічним у вигляді пенсій, допомоги чи аліментів, інших поточних надходжень або прибутків від належного їм майна, переходять у розпорядження опікуна і витрачаються на утримання підопічних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь