Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Увага! Порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами!

Дата: 12.02.2024 17:45
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

❗️Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій  області інформує, що з 28 червня 2023 року набрала чинності Постанова КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами», що визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

     Постановою передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами, яка включатиме такі елементи:

• організацію та проведення навчання;

• тестування та видачу Свідоцтва про навчання;

• видачу Посвідчення про право роботи з пестицидами;

• збільшено термін дії Свідоцтва з року до двох років;

• запровадження можливості проведення навчання у дистанцій формі.

      👆🏻Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби заяву за формою згідно з додатком 3 Постанови КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

     Також для одержання Посвідчення про право роботи з пестицидами особи або їх уповноважені представники, у разі успішного проходження тестування, подають територіальному органу Держпродспоживслужби заяву відповідно форми, про видачу Посвідчення про право роботи з пестицидами.

       ✔️Після навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводиться територіальними органами Держпродспоживслужби в очній або дистанційній формі на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством.

        Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особа проходить перевірку знань в територіальному органі Держпродспоживслужби шляхом письмового тестування. Для забезпечення максимальної прозорості тестування здійснюється відеофіксація його проведення за допомогою технічних засобів, що мають функції відеозапису. У разі успішного проходження тестування територіальний орган Держпродспоживслужби видає особі у паперовій формі або у формі електронного документа Свідоцтво про навчання. Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження .

❗️  Зазначаємо, що Допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони видані.

       Довідково. Дія цього Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

       Особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, повинні мати при собі під час виконання роботи допуск, медичну книжку і наряд на виконання такої роботи.

       ⚠️Детальну інформацію можна отримати звернувшись в Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за адресою м. Кіцмань, вул. Механізаторів 8-А.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь