Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Пам'ятка застосування пестицидів та агрохімікатів !

Дата: 09.04.2024 14:03
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

‼️Пам'ятка Застосування пестицидів та агрохімікатів❗️

♦️Враховуючи те, що зовсім скоро розпочнуться весняно-польові роботи субʼєктами господарювання та населенням на своїх земельних угіддях та внесення ними пестицидів і агрохімікатів, а також на упередження звернень громадян, щодо застосування пестицидів і агрохімікатів з порушеннями вимог чинного законодавства та порушення самопочуття через: ✔️проведення обробок в денний час з недотриманням санітарних розривів до населених пунктів, навчально-виховних закладів, обʼєктів харчової промисловості, тощо;

✔️нехтування повідомлень органів місцевого самоврядування про час, місце та строк обробок, пропонуємо ознайомитись даним витягом нормативно- правових актів.

☝🏻Вимоги щодо застосування пестицидів субʼєктами господарювання за межами населеного пункту❗️

✔️Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500м, при штанговому і гербігації дощуванням - 300м❗️

✔️При застосуванні аерозольних генераторів регульованої дисперсності санітарно-захисні зони повинні відповідати вимогам, зазначеним в інструкції для даного виду апаратури; обробка посівів у цих зонах долускається при напрямку вітру від населених пунктів і інших обʼєктів, що підлягають санітарному захисту.

✔️Всі роботи з пестицидами за межами населеного пункту слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні (1822) години при мінімальних висхідних повітряних потоках, як виняток, у похмурі і прохолодні дні з температурою нижче +10 допускається проведення обробки уденні години.

✔️Обприскування вентиляторими і штанговими обприскувачами допускається при швидкості вітру до 3 м/с (дрібнокрапельне) і 4 м/с (крупнокрапельне). Застосування гербіцидів із поливною водою шляхом дощування (гербігація) допускається при швидкості вітру до 4 м / с .

✔️Відповідальність за дотримання метеорологічних умов несе керівник робіт, який забезпечує використання обʼєктивних методів вимірювання температури і швидкості руху повітря.

✔️Вимоги щодо застосування пестицидів у межах населеного пункту окремими громадянами особистих городніх ділянок, які використовуються під плодові сади, посів зернових та зернобобових культур, посадку картоплі.

✔️Для обробки індивідуальних садів і городів в межі населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населенню "Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні і доповненнями до нього.

✔️У масштабі населеного пункту забороняється повсюдна, одночасна обробка рослин однотипним препаратом, яка може обумовити масове надходження в атмосферне повітря населених пунктів аерозолю та парів токсиканта.

✅Такі ситуації регулюються календарним графіком робіт, чергуванням асортименту препаратів вперіод інтенсивних обробок. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень в межах населеного пункту дозволяється тільки з 22:00 до 07:00 за допомогою ранцевого обприскувача!!! при швидкості вітру до 4 м/с та за умови попередження власників сусідніх домоволодінь про час, місце, строк обприскування.

‼️УВАГА ! Не менше ніж за три доби до початку проведення кожної хімічної обробки необхідно сповіщати голів сільських, селищних, міських рад, ОТГ, про місця, строки і методи застосування пестицидів та агрохімікатів, які в свою чергу оповістять пасічників, мешканців населених пунктів, власників сусідніх с/г ділянок, тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь