Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ШАНУЄМО ТРАДИЦІЇ, РОЗВИВАЄМО ДУХОВНІСТЬ НАЦІЇ, ВІРИМО В СИЛУ ПИСАНКИ!

Дата: 02.05.2024 09:34
Кількість переглядів: 49


 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису🪺ШАНУЄМО ТРАДИЦІЇ, РОЗВИВАЄМО ДУХОВНІСТЬ НАЦІЇ, ВІРИМО В СИЛУ ПИСАНКИ!

⛪️За  гарною традицією напередодні величного свята Воскресіння Христового, що символізує життєствердну віру в силу добра і любові, учасники
 майстер-класу  по писанкарству, 
проведеного за підтримки German Federal Foreign Office в рамках проекту 
«Багатосекторальна гуманітарна допомога в Україні та сусідніх країнах, вразливим групам людей, які постраждали від війни в Україні», який імплементується HelpAge International в Мамаївській територіальній громаді с. Лужани у Центрі громадського дозвілля для людей літнього віку (60+)  писали писанки, з використанням різних технік.


🥚Нанесення символів і знаків, які несуть код української нації це магічне дійство.
Дивовижно що в одному розписі можна відобразити Всесвіт. Процес захоплює! Не даремно ця традиція передається з покоління в покоління. Якщо хоч раз розмалював писанку і тим самим. доторкнувся до народного мистецтва, то обов'язково захочеться повторити знову.

🪡🧵Також охочі могли спробувати себе в майстер-класі з бісероплетіння герданів, Ольга Михайлівна Полока соціальний працівник HelpAge International поділилась технологією виготовлення гердану -шийної бісерної прикраси в вигляді стрічки.

🩵💛Дякуємо за проведення майстер-класу, Світлані Федорівні Непочатовій (заступнику директора з наукової роботи Донецького обласного художнього музею)за популяризацію українських традицій. За організацію заходу Олені Миколаївні Саржевській, фахівчині  "Центру громадського дозвілля" та Дмитру Костянтиновичу Сименовичу директору "Лужанського будинку народної творчості та дозвілля" за ідею об'єднання ВПО і місцевих мешканців поважного віку, задля збереження  і відродження писанкарства, родинних зв'язків та передачу  традицій молодому поколінню.
Варто завжди відкривати для себе щось цікаве та корисне!

🥚Майстер-клас дозволив  відчути спокій і концентрацію та був особливим. Кожна писанка, яка містить частинку душі свого автора, стає неповторним творінням та оберігом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь