Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ПРО ОКРЕМІ ЗМІНИ В НАДАННІ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ

Дата: 04.06.2024 08:20
Кількість переглядів: 57

Фото без опису✅Постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 2024 р. № 521 внесено зміни до постанови від 7 березня 2022 р. № 215, згідно з якою провадилися нарахування та виплата грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де органи соціального захисту населення, а згодом органи Пенсійного фонду України не мали можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування. Таким громадянам виплати забезпечувалися АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів на банківський рахунок в банку, в якому відкрито рахунок одержувача, або здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER” та АТ КБ “ПриватБанк”.
✅У відповідності до постанови №521 Пенсійний фонд України з червня 2024 року припиняє нарахування та виплату пільг і житлових субсидій, які надавалися згідно з цією постановою.
Відтак, одержувачам пільг і житлових субсидій, на яких поширюється дія постанови №215, необхідно до 1 липня 2024 року звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду України та подати заяви та/або інші документи, необхідні для встановлення права/продовження виплати пільг та житлових субсидій. 
✅У разі звернення одержувача пільг/житлових субсидій до територіального органу Пенсійного фонду України в установленому порядку і прийняття територіальним органом Пенсійного фонду України позитивного рішення за результатами розгляду поданих документів, нарахування та виплата пільг і житлової субсидії поновлюється відповідно до законодавства, що регламентує порядок їх надання, і проводиться територіальним органом Пенсійного фонду України з місяця звернення особи. 
✅Одночасно впродовж травня-червня пенсійною службою вживаються заходи щодо індивідуального інформування таких осіб про зазначені обставини за допомогою всіх доступних засобів зв’язку. Водночас, зважаючи на реалії сьогодення і міграційні процеси, можуть мати місце випадки відсутності телефонного або іншого доступного засобу зв’язку з одержувачем пільг/житлової субсидії.
✅Надання таким особам пільг і житлових субсидій відповідно до законодавства, що регламентує порядок їх надання, у разі позитивного рішення відновлюється з місяця припинення виплат у разі їх звернення до територіальних органів Пенсійного фонду України до 1 жовтня 2024 року, в інших випадках — з місяця звернення.
✅Крім того, передбачено, що донарахування житлових субсидій та пільг, не виплачених протягом лютого 2022 року - червня 2024 року згідно з постановою №215, проводиться територіальними органами Пенсійного фонду України за зверненням одержувача.
❗️Отже, просимо громадян, виплата житлових субсидій та пільг яким здійснювалася відповідно до постанови № 215, не зволікати і вчасно звернутися до найближчого сервісного центру з заявою і документами для розгляду питання щодо продовження відповідних виплат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь