Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Початок адвокаційної кампанії «Інклюзивні громади - об'єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їх участі».

Дата: 10.07.2024 10:21
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Прес-анонс: Початок адвокаційної кампанії «Інклюзивні громади - об'єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їх участі».

➡️ 10 липня 2024 року у Мамаївській громаді стартує адвокаційна кампанія «Інклюзивні громади - об'єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їх участі».

🫶🏻Захід анонсований та організований: Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України у співпраці з ГО «Мрії особливих дітей» та Мамаївською сільською радою.

☝️Метою адвокатської компанії є створення інклюзивного та універсального ігрового простору для дітей у парковій зоні селища Лужани Мамаївської громади, що сприятиме доступності, безпеці та розвитку всіх дітей.

❤️Метою інклюзивного ігрового простору є обʼєднання зусиль для створення умов, що сприяють соціалізації та інтеграції дітей та молоді з інвалідністю в Мамаївській громаді.

💬 Згідно зі статистичними даними у Мамаївській громаді проживає понад 21560  жителів. З них понад 5 тисяч – це діти та молодь до 18 років, а з них майже 100  це діти з інвалідністю до 18 років та 150 молодь з інвалідністю, яка потребує суспільного повноцінного життя.

  Розбудова інклюзивного суспільства – це тривалий процес, який охоплює різноманітні форми та інструменти, за допомогою яких привертається увага, а також стверджується поняття інклюзії як базової цінності розвиненого демократичного суспільства, в основі якого лежить ідея рівності. 

Світ у дитинстві формується через гру, світ у молодечому віці формується через комунікацію і це, і інше потребують діти та молодь у певний проміжок часу. Розуміючи цю поблему на законодавчому рівні, було прийнято ряд державних програм, які мали б задовольнити потреби усієї категорії людства у цих напрямках. 

Надзвичайно важливо, щоб доступність та інклюзивність дитячих майданчиків для дітей у тому числі з інвалідністю  в селах була в  пріоритетному напрямку у розвитку  громади.  

Саме  тому батьки, що опікуються дітьми з інвалідністю  адвокатують питання створення інклюзивного простору на ігрових майданчиках та місцях відпочинку.

👌Адвокаційна компанія включає підготовчий етап та активності щодо створення інклюзивного ігрового майданчика .

За результатами роботи буде розроблено план та  рекомендації щодо створення інклюзивного середовища ,покращення рівня соціалізації та співпраця з місцевою владою щодо забезпечення інклюзивності та універсального дизайну. Окрім цього, в межах проекту планується провести «Флеш -моб», «Толоку» та інші заходи, спрямовані на підвищення обізнаності та залучення громади до вирішення проблем інклюзивності.

☎️Контактні особи:

Представниця НАІУ в Чернівецькій області: +380505005123 Валентина

Координаторка Проекту на рівні громади : т. +380953344242 Людмила

◦ Адвокаційна кампанія відбувається в рамках Міжнародного проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні», який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), Європейського Форуму інвалідності (EDF), Християнської місії незрячих (:.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь