Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

В Мамаївській територіальній громаді проведений інклюзивний захід флешмоб «Блискавична юрба»

Дата: 24.07.2024 15:33
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

ВІДЕО НА ЮТУБ КАНАЛІ ЗА ПОСИЛАННЯМ:

https://youtu.be/umzPMr-uxgw?feature=shared

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 

💫Створення інклюзивних дитячих майданчиків в сучасному світі набуває все більшого значення.
      «Відомий факт, що діти - майбутнє нації. А дитячі майданчики - це простір, де формується світогляд кожної дитини.
 ☝🏻    І про те, яким буде цей світогляд, безперечно, повинна турбуватися держава та ті, кому небайдуже її майбутнє.  Інклюзивність - це той феномен, через який можна зрозуміти та сформувати спільне бачення майбутнього для наших дітей. 
 ✅   Засновники, батьки та активісти  ГО «Мрії особливих дітей» ініціювали  проведення компанії яка сприятиме у створенні інклюзивного, безпечного та комфортного середовища - інклюзивного простору, для всіх дітей та членів громади, покращуючи соціальну інтеграцію, фізичний розвиток та загальний добробут мешканців селища Лужани Мамаївської територіальної громади.
 ♦️ В рамках адвокаційної компанії «Інклюзивні громади - обʼєднані дії  для захисту прав людей з інвалідністю та за їх участі», що реалізується під егідою Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, в рамках проєкту: «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» був проведений інклюзивний захід флешмоб «Блискавична юрба» який покликаний привернути увагу суспільства до зазначеної теми.
✅  Основна мета заходу  - об’єднати зусилля та створити вільних від дискримінації дитячий простір для всіх в усіх сенсах: місце, де комфортно почуваються і діти, і дорослі, і люди похилого віку, і ті що займаються спортом, або просто відпочивають.
 ♦️ Керівництво Мамаївської громади зазначило те, що створення такого безбар’єрного простору сформує позитивне та інклюзивне середовища, де всі діти можуть грати та взаємодіяти разом, незалежно від їхніх можливостей. Заступник голови  Мамаївської сільської ради Марʼян Гайдук наголосив, що не потрібно будувати окремі майданчики для дітей з інвалідністю, бо це суперечить ідеї інклюзії. Рішення досить просте — дообладнати дитячий майданчик гойдалками та обладнанням (інклюзивна пісочниця та дошка жестової мови), що будуть використані і дітьми з інвалідністю. Таким чином, на території нашої громади, ми зможемо втілювати у життя Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю, забезпечувати гідний рівень якості життя, створити доступність фізичного, соціального, культурного середовища, усунути перешкоди та безбар’єрність, з повною мірою скористатися всіма правами людини і загальними 
свободами 💙💛

❗️Адвокаційна кампанія відбувається в рамках Міжнародного проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні», який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), Європейського Форуму інвалідності (EDF), Християнської місії незрячих (CBM)
Національна Асамблея людей з інвалідністю України
ГО "Мрії особливо дітей", КУ ЦКРОІ «Допомог життю» Мамаївської с/р
Мамаївська ТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь