Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Форум «Інклюзивність гуманітарного реагування: голос людей з інвалідністю»

Дата: 08.10.2024 18:45
Кількість переглядів: 41

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

🔹Національна Асамблея людей з інвалідністю України у партнерстві зі Всесвітньою організацією охорони здоровʼя організували Форум «Інклюзивність гуманітарного реагування: голос людей з інвалідністю».

🔹На Форумі  - обговорити потреби людей з інвалідністю та людей старшого віку в гуманітарному реагуванні, а також включення громадських обʼєднань осіб з інвалідністю у процеси прийняття рішень у рамках гуманітарного реагування. Учасники напрацювали спільні рекомендації щодо наскрізного врахування питання інвалідності в гуманітарному реагуванні в 2025 році.

🔹У рамках Форуму відбулася панельні дискусії щодо гуманітарних потреб і прав людей з інвалідністю, перешкод для цих категорій населення в гуманітарному реагуванні, а також тематичні простори, присвячені питанням доступності, працевлаштування та реабілітації.

🔹Серед учасників цього заходу були представники громадських організацій людей з інвалідністю з різних областей України, кластерів, міжнародних гуманітарних організацій, міністерств та відомств.

🔹Мамаївську територіальну громаду представила директор КУ «Допомога життю» Людмила Крестяннікова, яка підкреслила важливість розвитку інклюзивних практик на рівні громади та поділилася досвідом роботи у сфері підтримки людей з інвалідністю. Вона також зазначила, що участь у таких форумах дозволяє обмінятися корисними практиками та сформувати нові підходи до вирішення нагальних потреб людей з інвалідністю, а також сприяє активній участі громади в процесах гуманітарного реагування.

🔹Людмила Крестяннікова також висловила вдячність організаторам за можливість взяти участь у Форумі та зазначила, що такі заходи сприяють посиленню співпраці між громадами, громадськими організаціями та міжнародними партнерами. Вона наголосила на важливості подальшої інтеграції інклюзивних ініціатив у гуманітарне реагування, щоб люди з інвалідністю мали доступ до необхідних послуг і можливостей, особливо у часи кризових ситуацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь