Мамаївська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

В Мамаївській територіальній громаді відбувся національно - патріотичний захід, відкриття та освячення пам’ятної дошки

Дата: 11.10.2024 19:36
Кількість переглядів: 54

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

ВІДЕО ЗА ПОСИЛАННЯМ:

https://youtu.be/seYwW_ocJ3Y?feature=shared

🔹Сьогодні, 11 жовтня 2024 року, в селі Драчинці, Мамаївської територіальної громади відбувся національно - патріотичний захід, відкриття та освячення пам’ятної дошки, присвячений  110-й річниці з дня народження провіднику ОУН  Євгену Несторовичу Купчанку, відомому під позивним «Аскольд». Євген Купчанко був визначною постаттю у боротьбі за незалежність України та виконував обов’язки надрайонного провідника Чернівецького проводу ОУН.

🔸Євген  народився в селі Драчинці, де і пройшли його дитячі роки. У кінці 1930-х років він долучився до лав ОУН під псевдо «Максим». Пройшовши шлях від директора школи в рідному селі до провідника Чернівецького надрайонного проводу, він залишив помітний слід в історії українського національно-визвольного руху. У своїй діяльності, спрямованій на визволення рідної землі від окупантів.

🔹Під час заходу мешканці громади, представники влади та духовенства, члени обласної громадської організації політв’язнів і репресованих, а також місцева молодь об’єдналися в молитві за мир в Україні та вшанували пам’ять її захисників. До них приєдналися сім’ї воїнів Збройних сил України, які віддали свої життя за незалежність України, щоб вшанувати їхню відвагу та жертовність.

🔸Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, вручив Почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною» (посмертно) рідним загиблих воїнів:

🎖Сергія Савчука, головного сержанта, який загинув поблизу села Краснополівка;

🎖Михайла Піця, солдата, який загинув поблизу селища Кремінна;

🎖Івана Миколайчука, стрільця спеціалізованого відділення стрілецького спеціалізованого батальйону, який загинув поблизу міста Торецьк.

🔹Пам’ятна дошка стала символом вдячності та пам’яті про мужність і відданість Євгена Купчанка і всіх, хто віддав своє життя за свободу України. Після освячення дошки відбулося урочисте відкриття Хреста на кладовищі села Драчинці, встановленого на честь воїнів УПА, які поклали своє життя в боротьбі за рідну землю.

🔸Такі заходи є нагадуванням про жертовність та відданість тих, хто боровся за нашу свободу і національну ідентичність. Висловлюємо свою повагу до Героїв, які не зламалися перед труднощами та боролися за Україну.

🇺🇦Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь